StoryEditorOCM
Dalmacija'Hotel's Touch'

Najbolja cloud rješenja za hotelsko poslovanje

2. siječnja 2019. - 18:08

Suvremenog turističkog poslovanja koje prati aktualne trendove na tržištu, definitivno nema bez web stranica i mobilnih aplikacija koje se danas koriste u svim segmentima turističke usluge od hotela, preko hostela i malih iznajmljivača, do restorana, barova i sličnog. A jedna od tvrtki koja je najdalje otišla u razvijanju cloud rješenja za hotelsko poslovanje je "Hotel's Touch" iz Splita, koja pojednostavljuje poslovne procese u poslovanju hotelijera, ali i drugih pružatelja turističkih usluga. Tako hotelijerima nude, između ostalog, višejezične aplikacije dizajnirane za Android tablete i pametne telefone koje omogućuju gostima izravne rezervacije hotelskih usluga poput posluge u sobu, pospremanja sobe ili rezerviranja wellness termina, ali i uvid u lokalne turističke atrakcije i ponudu grada. Tu su i personalizirani informativni kanali na ekranima u hotelskim sobama, prezentiranje vlastitog promotivnog ili zabavnog sadržaja svojim gostima i niz drugih mogućnosti koje suvremeni način komunikacija omogućava.
- Ideja o Hotel's Touchu je nastala prije 5 godina, kada je tvrtka ušla u sektor turizma otvaranjem "Cornaro Hotela" u Splitu. Odlučili smo krenuti u razvoj rješenja za hotelsko poslovanje i započeli smo kao tim od 3 zaposlenika koji je paraleno razvijao rješenja i pronalazio prve klijente. U tome nam je Cornaro Hotel bio od velike pomoći pri testiranju rješenja, koja su danas zaživjela u više 150 hotela i kampova u Hrvatskoj - priča nam Nino Mijač, direktor Hotel's Toucha.
U proteklih pet godina narasli su do dvadesetak zaposlenika, uglavnom programera, ali i stručnjaka iz drugih struka koji su voljni učiti programiranje. Razvijaju SAAS (software as a service) rješenja za hotelsko poslovanje u cloudu, što znači da nema inicijalnih troškova pri implementaciji rješenja, nego se usluga dogovara na bazi mjesečnog najma.
-Prvenstveno razvijamo proizvode, a ako vidimo da se od nekog custom razvoja može napraviti proizvod koji će biti koristan i drugim klijentima, onda prihvaćamo takve projekte. Radimo i dorade unutar postojećih rješenja prema zahtjevu klijenta, zbog specifičnosti njihovog poslovanja. Fokusirani smo na razvoj i doradu postojećih modula, a klijent bira rješenja odnosno module koje želi koristiti. Trenutno tri tima razvijaju nova te dorađuju i održavaju postojeća rješenja jer razvoj nikad ne prestaje- pojašnjava Mijač filozofiju rada male, uspješne tvrtke koja olakšava život turističkim djelatnicima.
Tako su upravo završili Property Management System rješenje (Front Desk) koje mogu koristiti i privatni iznajmljivači, hosteli i mali hoteli jer se radi o kompleksnijem rješenju koje podržava poslovanje složenijih sustava, pa tako postoje moduli za restoran i bar, domaćinstvo i tehničku službu, upravljanje radnim satima, marketing i razni drugi moduli. Njihovi klijenti najviše su među hotelijerima od onih malih obiteljskih fo najvećih hotelskih grupacija u zemlji poput Valamara, BlueSun Hotela, Sunčanog Hvara, Ilirije Biograd, Arena Hospitality Group i drugih, a uskoro će se na tom popisu naći i hotelijeri izvan Hrvatske.
"Valamaru" su opremili novu upravnu zgradu digital signage rješenjem Screens preko kojeg kreiraju i reproduciraju raznoliki sadržaj na ekranima u upravnoj zgradi i na video wallu, ali i na svim ekranima u javnim prostorima hotela i kampova. U hotelskim sobama su postavili rješenje Info Channel kojim razni odjeli mogu daljinski upravljati sadržajem tih ekrana.
-Sami smo razvili sustav evidencije radnog vremena kojeg nudimo tržištu i sami ga koristimo, a on omogućava fleksibilnost da zaposlenici odrade svoje sate kad god žele. Ako imaju nekih obveza mogu slobodno raditi taj dan kraće, a manjak sati se može nadoknaditi u idućim danima. Prvo smo htjeli dokazati da ovo što radimo ima smisla na domaćem tržištu i sad je vrijeme da krenemo u osvajanje vanjskog tržišta- priča Mijač, naglašavajući kako je Hotel's Touch partner Ekonomskog fakulteta iz Splita za kolegij Stručna praksa kojim omogućavaju studentima stjecanje praktičnih vještina i primjenu stečenih teorijskih znanja.
Nude i praksu studentima koje zanima programiranje, neovisno o tome što studiraju, a s ponosom kažu da su gotovo svi studenti koji su odradili praksu do kraja, postali njihovi zaposlenici, čime su povećali broj programera koji su im dali snagu kvalitetno raditi na više projekata istovremeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:09