StoryEditorOCM
DalmacijaINSPEKCIJSKI I KADROVSKI MENADŽMENT

Splitska Visoka škola jedinstvena u svijetu

3. siječnja 2019. - 10:40

Svečano obećajemo da ćemo u svome radu i javnom djelovanju nasljedovati akademske stečevine i promicati humanističke vrijednosti te postupati zakonito i etično. Obećajemo da ćemo sve svoje snage uložiti kako bismo stečeno znanje i vještine i dalje produbljivali, razvijali te doprinosili napretku i boljem životu našeg naroda i procvatu naše domovine – ovim je riječima prisegnulo 27 stručnih prvostupnika u inspekcijskom i kadrovskom menadžmentu u pomorstvu.
Nakon toga četvrta generacija je bacila kape u zrak i svečano proslavila promociju završetka važne "etape" obrazovanja. Premda obećanje zvuči kao špranca, jer su vrijednosti za koje se nekolicina studenata obvezala postale rijetkost, ali za ovu generaciju – vjeruje dekan Visoke škola za inspekcijski i kadrovski menadžment Đorđe Nadrljanski – nema straha.
– Ovaj dan je prigodna kruna vašeg truda. Za vas počinju novi izazovi i brige te iskreno vjerujem da ćete učiniti sve da realizirate znanje koje ste stekli i da će javne politike ponuditi programe koji će biti dovoljno stimulativni da vam pruže priliku da svoje profesionalne ciljeve ostvarite u Republici Hrvatskoj – kazao je na svečanoj dodjeli svojim prvostupnicima dekan Nadrljanski te napomenuo da nikada ne zaborave da je osnova njihova rada odnos prema ljudima, prirodi i domovini.
Inače, Visoka škola za inspekcijski i kadrovski menadžment u Splitu jedina u svijetu školuju stručnjake u oblasti inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu. Studiranje je usklađeno s Bolonjskim procesom, a njihovi studenti nakon završenog školovanja su kompletni stručnjaci u oblasti inspekcijskog pomorskog menadžmenta. U tu visokoškolsku ustanovu od 2011. godine upisano je 300 akademaca, a s ovih 27 prvostupnika, ukupno je završilo 109 studenata, danas uspješnih djelatnika brojnih stranih i domaćih kompanija iz svijeta pomorstva.
Iz ustanove napominju da trenutno u svijetu vlada trend potrebe za mobilnošću ljudi, roba i informacija, a upravo pomorska znanost trebala bi osigurati odgovarajuća stručna rješenja kako bi se povećala učinkovitost, racionalnost i sigurnost u cijelom pomorskom sustavu. Ovaj studij je pokrenut upravo zbog potrebe za stručnjacima koji mogu odgovoriti na zahtjeve razvoja pomorstva i prometa.
– Kod vas postoji netko tko vrši reviziju teksta, a oni su u tom rangu kada je u pitanju pomorstvo. Mislim da će se morati strateški razvijati uvjeti za novu inovativnu tehnologiju u gradnji brodova. Samim time njihovo mjesto u tom procesu je interesantno, jer oni predstavljaju unutrašnji dio procesa gradnje i održavanja brodova – istaknuo je dekan Nadrljanski.
Kako bi se postigli maksimalni rezultati u učenju, koriste se sve suvremene tehnologije: "distance learning system", "online testing system", redovito se provode analize i kvalitete, prilagođava se potrebama polaznika, usvajaju se realni prijedlozi i kritike, a sve kako be se poboljšala kvaliteta rada.
– Možemo s ponosom naglasiti da imamo potpisane sporazume o suradnji s više znanstveno-stručnih organizacija iz naše zemlje, Europe i svijeta. Na taj način brišemo granice u širenju znanja i usvajanja iskustva drugih te ih primjenjujemo u našem radu. To je proces koji teče, razvija se i kontinuirano nadograđuje – zaključio je čelni čovjek visokoškolske ustanove.
Studij traje šest semestara (tri godine) s prosječnim godišnjim opterećenjem od 60 ECTS bodova, a nakon završenog stručnog studija kandidati su osposobljeni za obavljanje poslova stručnog suradnika pomorskog menadžmenta za rad na inspekcijskim i kadrovskim poslovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:33