StoryEditorOCM
Dalmacijabesramni kriminalac

Lopov s Hvara skoro dvije godine susjedima krao pred nosom, provaljivao im u kuće, stanove, kafiće...; Nitko ne zna gdje je nestao njegov partner u zločinu, već godinu dana gubi mu se svaki trag na otoku

21. ožujka 2019. - 16:01
os_petar_hektorovic_stari_grad-121218.JPG

Godinu i osam mjeseci je 29-godišnjak iz Starog Grada harao po svom mjestu i okolici kradući sve živo, dok konačno nije uhićen. Ukrao je zlata, srebra, ručnih satova, uredske opreme i računala u vrijednosti od 200 tisuća kuna.

Drugi lopovi to barem ne rade na kućnom pragu, ali našeg junaka to nije nimalo smetalo pa je u svom rodnom mjestu, naprimjer, provalio u motel Parason i u apartman Olenader, a krao je i šahte po Starom Gradu vrijedne oko 53 tisuće kuna, čime je oštetio poduzeće Marconi inženjering.

Osnovano se sumnja da je 29-godišnjak od studenog 2015. do srpnja 2017., zajedno s još jednim 54-godišnjim muškarcem iz Josipdola (kojem se gubi svaki trag na otoku već godinu dana), počinio devet kaznenih djela, od kojih sedam teških krađa i dvije krađe.

Osumnjičen je za sedam provala u kuće, ugostiteljske objekte i stan na području Starog Grada, Jelse i Vrboske, iz kojih je otuđio televizore, razne kućanske aparate i druge predmete, te za krađu raznih predmeta iz kuće u Jelsi, kao i za krađu metalnih poklopaca (šahti) na području Starog Grada.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta koji će biti vraćen vlasnicima.

Također, prilikom pretrage stana osumnjičenika, pronađeno je 78 grama marihuane i 4,4 ml ulja kanabisa, zbog čega je protiv njega podnesen Optužni prijedlog, sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, a za ove provale i krađe krim-obrada još uvijek traje.

Junak ove naše priče i prije je prijavljivan za ovakva ili slična kaznena djela, zato sve pomalo čudi kako je mogao neprimjećen godinu i osam mjeseci operirati svima pred nosom, a da ne bude primjećen, a kamo li procesuiran. Sve do jednog dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:32