StoryEditorOCM
Dalmacijaokriće na jugo...

Još danas guštajte u suncu: sutra najavljena velika promjena, evo kakvo nas vrijeme očekuje u Dalmaciji

25. ožujka 2019. - 08:39

Jače naoblačenje s kišom, već ujutro ponegdje na sjeveru, a poslijepodne i navečer u većini kopnenih predjela te na sjevernom Jadranu.  Uz zahladnjenje, u gorju pred kraj dana i snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak.

U Dalmaciji će se zadržati pretežno sunčano. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren, poslijepodne prolazno jak sjeveroistočnjak i sjeverac. Na Jadranu vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a navečer na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21, u sjeverozapadnim predjelima od 10 do 15 stupnjeva Celzijusovih.

Sutra, u noći i ujutro u većini krajeva prestanak kiše, a zatim postupno smanjenje naoblake. U južnoj Dalmaciji i osobito na južnom Jadranu prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, ponegdje i grmljavinom, a oblačnije će se zadržati i gorju, pogotovo u Lici mjestimice još sa susnježicom i snijegom.

Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu jaka i olujna bura, posebice podno Velebita s orkanski udarima. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 5, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna uglavnom između 6 i 11, na Jadranu 11 i 16 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:45