StoryEditorOCM
Dalmacijavandalizam u baškoj vodi

Provalnik iz noćne more: upao im u kuću dok su bili u Njemačkoj, sprejem išarao fasadu, oštetio inventar, poplavio podrum... Šteta je ogromna

18. travnja 2019. - 01:02

Više od 100 tisuća kuna štete napravio je nepoznati počinitelj u vili "Gradina" u Baškoj Vodi, u Ulici Ivana Gorana Kovačića 4, a u koju je provalio u razdoblju od 3. do 11. travnja te je sprejem išarao dio fasade, oštetio inventar u prizemlju i poplavio cijeli podrum.

Provalnik je ušao u vilu u vlasništvu obitelji Prce koja stanuje u njemačkom Stuttgartu pa je namjerno ''otvorio'' vodu i ostavio je da teče iz slavine, čime je poplavljena cijela kotlovnica i dio u prizemlju u kojem se nalaze perilice rublja i peglaonica. S obzirom da je vilu "Gradina" s prizemljem i dva kata uistinu bilo teško naći među 50-ak vikend-kuća koje se doslovno nalaze jedna do druge i ni u jednoj sada nitko ne boravi, jedva smo uspjeli susresti jednog jedinog Baškovođana, koji nam je nakon naših upita kazao da je proteklog vikenda pokraj vile vidio policijsko vozilo. Tako smo zapravo i uočili sprejem išaranu fasadu kuće, a kroz prozor smo vidjeli da je istim sprejem srebrne boje išaran i namještaj u unutrašnjosti vile.

– Jedino što znam jest da vlasnici stanuju u Njemačkoj i da su Hercegovci, a, koliko mi je poznato, u vilu je provaljivano i prije nekoliko godina – kazao nam je susjed. Kako bismo doznali detalje u vezi s provalom u vilu, kao i namjerno izazvanom poplavom, kontaktirali smo kćer vlasnika vile Marijanu Prce, koja stanuje u Njemačkoj i koja nam je kazala da je oštećenja na kući zamijetio vrtlar koji održava okoliš. Prce nije ni znala da je nepoznati počinitelj u njihovoj vili napravio golemu štetu.

– Mislila sam da je samo išarana fasada na kući i nisam ni znala da nam je poplavljen podrum. Katastrofa. Kuću je moja obitelj, koja je podrijetlom iz Ljubuškog, kupila prije 23 godine i u njoj boravimo samo ljeti, kada je i iznajmljujemo turistima, tako da sam baš šokirana i ne znam je li provaljeno samo u našu ili u još kuća u ulici – kazuje nam Marijana Prce, dodavši da će njezina majka sutra krenuti iz Njemačke u Bašku Vodu pa će znati više o oštećenjima.

Zanimljivo, prije negoli smo uopće pronašli kuću u koju je provaljeno i u kojoj je nepoznati počinitelj ''ordinirao'' tijekom tjedan dana, nitko od mještana koje smo sreli po kafićima ili na rivi nije ni čuo za vilu "Gradina", a kamoli za provalu, dok nam neki nisu znali reći ni gdje se nalazi Ulica Ivana Gorana Kovačića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:14