StoryEditorOCM
Dalmacijakao naši stari

Svega smo se nagledali u kolonama od Splita do Omiša, ali ovo još nismo vidjeli: neočekivana pojava na cesti iznenadila vozače, svi mu zavide kako je elegantno izbjegao prometnu gužvu

Piše R.R.
24. svibnja 2019. - 20:51
guzve_promet19-121118

Koliko puta dnevno imamo informaciju o gužvama na istočnom prilazu Splita. Onome dijelu gdje se nekada govorilo o brzoj cesti Trogir- Omiš. A ljeto još nije niti pred vratima, pa kad uz domaće koji se već voze satima, navale na Jadransku magistralu i furešti bit će problema. Velikih.

Pitanje je koliko će vas moći spasiti i alternativi pravci, pa čak i izlaza na autocestu, onaj mali komad od Blata na Cetini do Dugopolja. Plač svakidašnji. Bez obzira koliko vam "limeni ljubimac" imao "konja", vozi se ....

Kako su naši stari u ona doba prelazili udaljenosti od dvadesetak kilometara. Ono vidjeli smo kako je Matan preko Vrljike, do Škilje iz Zagvozda, ili priko Bijokove do mora.

E da, nije loša ideja, ono kao težaci, naši stari, na konja ili tovara. Evo jednog su tovara snimili kod Orij Jesenica, dobro se drži, ne smeta mu asfalt, a niti na gužvu se buni. Spustio glavu, pa svojim putem. Ne smetaju ga ni ovi što imaju dosta "konja". Kad si strpljiv i držiš ritam, stigneš i do cilja.

Nego, nekome je očito izašao iz dvora, pa se zaputio prema Omišu. I izazvao čuđenje domaćih, a atrakciju kod stranaca.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:47