StoryEditorOCM
Dalmacijasvađa zbog veza

Linić o incidentu na Hvaru: Djelatnik Lučke kapetanije počeo mi je prijetiti da će me baciti u more, vukao me za majicu... Plovim već ozbiljan broj godina i nisam još imao ovakvu situaciju

Piše Vanja Nezirović/JL
13. lipnja 2019. - 16:31

- Kad sam stao na privremeno pristanište i izašao na obalu, djelatnik Lučke kapetanije počeo mi je prijetiti da će me baciti u more, vukao me za majicu, potom je uhvatio čovjeka od 80 godina koji je bio sa mnom u brodu, i koji je još uvijek sjedio u brodu, primio ga za ručnik pokušavajući ga izvući iz broda - ukratko je Slavko Linić za Jutarnji list opisao incident u kojem se našao kad se pokušao sa svojim brodom vezati na slobodan vez u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Slavko Linić uplovio jahtom u Stari Grad, pa došlo do incidenta: pozvana je i policija, otkriveno što se uistinu dogodilo

Tvrdi da im djelatnik Lučke kapetnije nije dao da se privežu na vez, iako je u tom trenutku, kad su došli, bio prazan.

- Želio sam da smo što bliže mjestu jer je sa mnom na brodu bio čovjek od 80 godina, ali mornar nam to nije dozvolio, iako je vez bio slobodan. Zato sam otišao na pristanište, kako bi telefonirao, možda dobio nekoga njemu nadređenog, ali on se počeo fizički obračunavati. Nazvao sam policiju i prijavio incident - priča Linić te dodaje da je, kad je došla policija, taj djelatnik Lučke kapetanije nestao.

Policija im je, kaže Linić, sugerirala da odustanu od prijave, na što su pristali.

- Taj mornar se zaista ponašao nekorektno. Plovim već ozbiljan broj godina i nisam još imao ovakvu situaciju. Kasnije je došao njegov nadređeni koji nam se ispričao, našao nam vez i sve je bilo dobro - ispiračo je Linić za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:56