StoryEditorOCM
Dalmacijakod spomen-kosturnice

Policija pokrenula kriminalističko istraživanje protiv muškarca koji je izvadio spolovilo i urinirao na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Sinju

Piše Toni Paštar, PSD
22. lipnja 2019. - 16:42
sinj

NOVO: 

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske saznajemo kako su pokrenuli kriminalističko istraživanje protiv muškarca koji je sablaznio javnost svojim ponašanjem na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Sinju, kada je urinirao uoči odavanja počasti poginulim borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora Sinja i Cetinske krajine kod spomen-kosturnice u parku Đardin.

Iako službenu prijavu nisu o incidentu nisu zaprimili, istraživanje su počeli temeljem saznanja iz medija, a kako nam kažu iz Odnosa s javnošću PU SD, o detaljima će izvijestiti naknadno.

RANIJE (13:03)

Ni ovogodišnje obilježavanje Dana antifašističke borbe u Sinju nije prošlo bez incidenta koji je predhodio odavanju počasti poginulim borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora Sinja i Cetinske krajine kod spomen-kosturnice u parku Đardin.

Do spomenika u Đardinu došao je jedan muškarac, izvadio spolovilo, urinirao i o svom "pothvatu" napravio selfie mobitelom. Poslije toga je otišao do svoga vozila i glasno pustio neke od pjesama Marka Perkovića Thompsona. Kad je, valjda, bio uvjeren da je obavio sve što je trebao sjeo je u automobil i udaljio se.

Uoči polaganja vijenaca Gradska glazba Sinj svirala je budnicu. Kod spomen-kosturnice u Đardinu zajednički vijenac položili su dogradonačelnici Denis Glavan i Zlatko Ugrin i zajedno s njima jedan djelatni časnik HV u svečanoj uniformi. Vijence su još položili izaslanstvo SAB-a Sinja i Cetinske krajine i sinjskog SDP-a.

U nastavku položeni su vijenci na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Sinja i Cetinske krajine ispred zgrade Općine. Uz izaslanstva koja su položila vijece u Đardinu tu su vijence još položili izaslanstvo HDZ-a i Viteškog alkarskog društva. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 01:05