StoryEditorOCM
Dalmacijavodu daj

Brza reakcija nakon slijetanja u provaliju: Kaštelani neće biti žedni, stigla zamjenska cisterna

3. srpnja 2019. - 15:35

Građani naseljeni poviše Jadranske magistrale s područja Kaštel Gomilice i Kambelovca ipak mogu odahnuti jer su problemi s dostavom pitke vode uzrokovani slijetanjem cisterne u dvadesetak metara duboku provaliju riješeni.

Kako nam je potvrdio Srećko Radan, predsjednik DVD-a Kaštel Gomilica, već od utorka je građanima za narudžbe pitke vode dostupna manja starija cisterna zapremine 8000 litara vode, a u tijeku je i intenzivna nabava još jednog vozila u čije se rješavanje uključio i Grad Kaštela.

– Nakon što smo održali hitan sastanak donijeli smo odluku da će od utorka za prijevoz pitke vode biti dostupna mala cisterna, a Grad nam pomaže kako bi dobili još jednu. Mogu kazati kako građani neće ostati bez vode, no trebat će ipak malo strpljenja kako bi se svima naručena voda i dopremila. Mjesta za paniku nema – kazao nam je Radan.

Gradonačelnik Denis Ivanović potvrdio nam je kako je u proračunu osiguran novac za nabavu novog vozila, te kako će za njegovu nabavu zbog postupka javne nabave proteći dva-tri mjeseca.

– Dok se to ne realizira intenzivno radimo na nabavi i posudbi ili pak najmu još jedne cisterne. Pregovaramo s Vodovodom i kanalizacijom iz Splita, ali i na još nekoliko strana. Vjerujem kako će novonastali problem uskoro biti riješen – kazao je gradonačelnik, dodajući kako nama mjesta panici kada je u pitanju opskrba vodom.

Podsjetimo, tijekom ponedjeljka velika cisterna DVD-a Kaštel Gomilica iz za sada nerazjašnjenih okolnosti sletjela je s makadamskog puta u provaliju, pa je na vozilu nastala totalna šteta, na sreću bez ljudskih žrtava.

Kažimo još kako građani cisterne vode u gomiličkom DVD-u mogu naručivati na broj telefona 222-333.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:59