StoryEditorOCM
Dalmacijaideja za kupanje

Predivna šljunčana plaža okružena hridima i borovom šumom pravi je raj za ljubitelje ronjenja: evo kako doći do ove jadranske ljepotice s nezaboravnim podmorjem

Piše T.S.M.
4. srpnja 2019. - 11:49
hvar_sezona-140707-14

Razmišljate li gdje biste se mogli okupati, a volite šljunčane plaže okružene hridima, predlažemo vam da se zaputite na Hvar, u uvalu Zaraće, smještenu 6 kilometra od grada Hvara. 

Podno slikovitog mjesta na hdidi naći ćete dvije duboke uvale, Velo Zaraće okrenuto prema istoku i Malo Zaraće okrenuto prema zapadu. U jednoj i drugoj su lijepe šljunčane plaže omeđene velikim stijenama s kojih možete skakati u more, a kad zaronite imat ćete što i vidjeti jer je podmorje Zaraća uistinu slikovit podvodni pejzaž.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

How would you describe Hvar in a few words? . . ?Zarače, Hvar Island, Croatia ? @timotej

A post shared by Timotej (@timotej) on

 

Do Zaraća se može stići brodom iz hvarske luke ili automobilom. Putujete li iz Splita možete poći trajektom do Starog Grada, koji polazi pet do sedam puta dnevno u sezoni, a vožnja traje oko 2 sata. Red vožnje možete pogledati ovdje. Cijena karte po osobi iznosi 47 kuna, a za automobil koji ne prelazi 2 metra visine i 5 metara dužine platit ćete 318 kuna. 

 

Brži način je putvati katamaranom iz Splita do Hvara, a red vožnje možete pogledati ovdje, a u Hvaru možete uhvatiti lokalni autobus do Zaraća.

 

U Zaraće ne morate doći samo na kupanje, možete ostati i duže rezervirate li apartman (cijene su od 30 do 120 eura za noć), a ako se ipak odlučite samo na jednodnevni izlet na ručak možete i u obližnju uvalu Pokrivenik u kojoj je restoran.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vackrare än ett vykort ✉️

A post shared by @ sarapaepke on

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:13