StoryEditorOCM
Dalmacijaideja za kupanje

Tirkizno more, skrivene šljunčane plažice, stijene kao stvorene za skakanje: treba li vam više razloga za zaputiti se u slikovitu uvalu u blizini Splita?

Piše PSD
10. srpnja 2019. - 19:50
skokovi_sustipan18-230619

Planirate li ovih dana na kupanje u okolici Splita, pogledajte malo fotografije prekraske uvale Tatinja koje kriju nekoliko malih šljunčanih plaža, idealnih za dnevne izlete i ugodan odmor u tišini.

Tatinja (43* 22′ 09” N, 16* 17′ 06” E) je smještena na južnoj strani otoka Šolte, a do nje se stiže iz Grohota, pješke ili biciklom po makadamskom putu. 

 

Osobito je omiljena među nautičarima jer je more u njoj mirno i kristalno čisto, divne tirkizne nijanse te zaštićeno od sjevernih i jugoistočnih vjetrova.

Vole ju i ljubitelji skokova u more jer je obrubljena stijenama kao stvorenim za taj gušt, a osim toga u nasred vale se nalaze i dvije hridi.

 

 

Dogodi li vam se slučajno da ste došli u ovu uvalu i niste našli mjesto za kupanje, produžite do sljedeće vale. U uvali Jorja nalazi se mala plaža s oblucima, a uvala je mirna jer je u njoj samo jedna kuća do koje se stiže seoskim putem. 

Nemate li na raspolaganju brodicu, do Šolte možete trajektom koji vozi do Rogača i polazi u 6:45,  9:15, 11:45 i 16:15. U redu plovidbe su i dva kasnija polaska, ali njima ne biste stigli na vrijeme za kupanje, jer brod vozi oko sat vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:54