StoryEditorOCM
Dalmacija'mediteranska bajka'

'Dokaz da raj još postoji': ugledni časopis ishvalio dalmatinske plaže, oduševilo ih čak pet prekrasnih uvala naše županije, a dvije su niti sat vožnje od Splita

Piše PSD
12. srpnja 2019. - 09:06
nudisti_nugal22-040818

Ugledni francuski modni časopis Vogue objavio je pravi hvalospjev hrvatskim plažama. Na popisu najljepših hrvatskih plaža za kupanje (što je pomalo čudna formulacija) našle su se i dvije plaže od Splita udaljene tek oko 40 do 50 minuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beach life #croatia #brela #puntarata #summer

A post shared by Chris Watt (@chriswatties) on

 

Jedna je Punta rata u Brelima, koju Vogue opisuje kao 'dokaz da mediteranski raj još postoji'. Spominje kupanje u miru i tišini u sjeni stoljetnih borova i impozantnih stijena.

Ponestane li mjesta u hladu, preporučuju potencijalnim posjetiteljima, može se unajmiti ležaljka sa suncobranom. Bilo bi pravo čudo da ne može.

Druga plaža koju spominju također se nelazi na Makarskoj Rivijeri, a riječ je o Nuglu kojeg u zadnje vrijeme sve češće preporučuju strani mediji u svojim 'travel' rubrikama.

Nugal  je 'još jedna mediteranska destinacija iz bajke'. Smještena je među stijenama i 'dotiče mirno jadransko more'. Zbog privatnosti (jer na nju se stiže samo pješice ili brodom) je omiljena među nudistima, ističe Vouge.

Na istoj listi našlo se juoš plaža splitsko-dalmatinske županije: hvarske Dubovica i plaža hotela Little Green Bay, bolski Zlatni rat i viška Stiniva.

 

Pohvale su išle i dubrovačkom Banju te Betini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:03