StoryEditorOCM
Dalmacijaobavezno posjetite!

Znate li za ovaj dalmatinski dragulj? Zbog kristalno čistog mora i zlaćanog pješčanog žala ubraja se među sedam naljepših plaža na svijetu, no većina nije niti čula za nju...

Piše PSD
27. srpnja 2019. - 13:44
a10nova-1

Znate li koje se hrvatske plaže ubrajaju među najljepše na svijetu? Sigurno ćete k'o iz topa nabrojiti Zlatni rat, dubrovački Banj, Nugal kod Makarske, promislit ćete još malo i spomenuti 'onu plažu s borom na kamenu kod Brela ili Baške vode', ubaciti Bačvice, jer, eto vi ih baš volite i tu ćete stati. Vjerojatno niste ni čuli za plažu Porat na otoku Biševu, a baš se ona prije par godina našla na duplerici uglednog irskog magazina The Irish Times i na njihovom popisu sedam najljepših na svijetu kao pravi 'skriveni dragulj.

A ona to i je. Zavučena je u istoimenu uvalu na južnom dijelu otoka, zklonjena je od jakih vjetrova i natkrivena borovom šumom. Posjetitelje oduševljava kristalno čistim morem i šorokim pojasom pješčane plićine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dina Žilić ??☯️ (@di.wander) on

Unatoč svemu tome, nije pretrpana posjetiteljima i na njoj se pravi užitak kupato. Žalo je kombinacija kamenja i pijeska, na njoj su bar i riblji restorani, u ponudi su ležaljke za iznajmljivanje i kabine za presvlačenje, a uređen je i javni WC.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Saracevic (@boris.sar) on



Do Biševa možete brodicom u vlastitom angažmanu ili redovnom brodskom linijom te brojnim izletničkim linijama. Iz komiške luke svakodnevno  u 8 sati polazi brod za Biševo, a povratak s Biševa u Komižu je u 18 sati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by zeljka gmaz (@ljuti_ubojiti) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:46