StoryEditorOCM
Dalmacijacrni dim

Pomorska nesreća na Hvaru: kod Jelse izgorjela i potonula jahta, iz mora spašeno dvoje stranih državljana

24. srpnja 2019. - 22:19

U srijedu poslijepodne na moru je, nedaleko od uvale Zenčišće kod Jelse na otoku Hvaru, iznenada planula i izgorjela 13-metarska jahta. Povrijeđenih osoba nije bilo, a plovilo je nakon otprilike sat vremena završilo na morskom dnu.

- Jahta je bila u charteru i na njoj je bilo dvoje stranih državljana, koji su hvala Bogu spašeni. Gorjela je plastika i zato je izgledalo tako gadno, kao da su bile zapaljene gume od auta – kazao je Željko Kuštera, kapetan Lučke kapetanije Split, kako javlja Morski.hr.

Srednjovječni ljudi našli su se u nevolji i po izbijanju vartre pozvali Nacionalni centar za traganje i spašavanje MRCC Rijeka, nakon čega im je odmah poslana pomoć. Na mjesto događaja među prvima su stigli članovi DVD-a Jelsa i naravno pristupili gašenju požara, a bilo je najavljeno da će tamo biti upućen i vatrogasni brod Sv. Florijan iz Kaštela.

- Naša dežurna služba obavijest o požaru dobila je u 16.24 sati, a kada smo došli na spomenutu lokaciju jahta je nažalost bila cijela u plamenu. Izašli smo s prenosnim pumpama, međutim, naši napori nisu dali rezultata, pa je jahta u 17.22 sati jednostavno potonula – kazao je Roman Radonić, zapovjednik DVD-a Jelsa.

Tome je dodao da se nije uočavalo onečišćenje mora, premda se neslužbeno govorilo da su strani državljani nešto prije u Vrboskoj točili gorivo u jahtu, tako da bi ona mogla biti puna goriva. Policija i djelatnici Lučke kapetanije Split utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do izbijanja vatre i u konačnici će donijeti odluku o daljnjem postupanju s plovilom.    

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:57