StoryEditorOCM
Dalmacijau duhu tradicije

Viteškg alkarsko društvo: Bara i Čoja uspješno su izvedene, ali rezultati gađanja na Alki bili su ispod očekivanja

Piše T. Paštar
6. kolovoza 2019. - 16:44
alka_ivkovic1-040819

Upravni odbor Viteškog alkarskog društva u utorak je uputio priopćenje za javnost koje su uz predsjednika VAD-a dr. Stipu Jukića potpisali i predsjednik Časnog suda Boško Vladović i predsjednik Nadzornog odbora Hrvoje Markulin.

U priopćenju se, uz ostalo, navodi:

'Upravni odbor VAD-a uz nazočnost članova Časnog suda i Nadzornog odbora raspravljao je o održanoj 304. Alci i zaključio da je ista održana u duhu tradicije, sukladno Statutu Društva i Pravila o Alci te usmenim predajama što se prenose s koljena na koljeno.

Bara i Čoja uspješno su izvedene s tim da su rezultati gađanja na Bari bili vrlo dobri, a na Čoji odlični. Alka je održana pred desetak tisuća gledatelja. Alkarska povorka dostojanstveno je prošla ulicama Sinja i oduševila mnogobrojne posjetitelje, a na stazi alkarskog trkališta imala je impresivan nastup. Uz pratnju Gradske glazbe povorka čvrsta koraka i uzornog držanja izazvala je oduševljenje gledatelja.

Rezultati gađanja na Alki bili su ispod očekivanja.'

U nastavku priopćenja alkarska uprava zahvalila je svim gostima i uzvanicima na čelu s čelnicima države predvođenim predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović kao pokroviteljicom Sinjske alke te velikom broju sponzora i donatora koji su financijski potpomogli održavanje 304. Alke.

Alkarska uprava zahvalila je puku Sinja i Cetinske krajine na gostoljubivosti, pisanim i elektronskim medijima, a posebno HTV-u, Slobodnoj Dalmaciji i Hit radiju, svim sudionicima alkarske povorke, Časnom sudu, gradskoj vlasti i komunalnim tvrtkama, Inženjerijskoj bojni Gardijske motorizirane brigade, angažiranim policajcima, vatrogascima i medicinskim djelatnicima, djelatnicima VAD-a i brojnim volonterima te djevojkama u narodnoj nošnji koje su uljepšale ambijent ispred alkarske svečane lože.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:59