StoryEditorOCM
DalmacijaPOROĐAJNE MUKE

Mladić koji je redaru zabio nož u vrat prije mjesec dana prijavio da su ga pretukla trojica u istom klubu? Je li Sinj doista među najsigurnijim gradovima u državi ili je ovo prava istina?

6. kolovoza 2019. - 18:00
sinj

Brutalni napad nožem na redara noćnog kluba Piccadilly možda se mogao spriječiti da se sinjska policija potrudila oko prijave o premlaćivanju u istom ugostiteljskom objektu otprije mjesec dana.

Iz PU splitsko-dalmatinske nam je potvrđeno kako je 18-godišnji M.G. početkom srpnja prijavio kako su u noćnom klubu ga napale tri muške osobe te su mu utvrđene ozljede glave i lica.

Tijekom sljedećih mjesec dana inspektori Policijske postaje Sinj nisu uspjeli okončati kriminalističko istraživanje oko načina na koji je 18-godišnji mladić ozlijeđen.

U ponedjeljak rano ujutro je premlaćeni mladić ponovno izbačen iz istog kluba nakon čega je nožem ranio jednog od muškaraca kojeg je prijavio policiji mjesec dana ranije.

Napadač priveden zbog pokušaja ubojstva: izbačen je iz sinjskog kluba, a onda se vratio s nožem i zabio ga mladom redaru u vrat; 18-godišnjak je i prije mjesec dana izbačen iz istog lokala

'Tukli su ga dok je bio na podu, imao je rane': novi detalji incidenta u Sinju otkrivaju mogući motiv za zvjerski napad nožem pred noćnim klubom

Iz splitske policije saznajemo kako su 07. srpnja obaviješteni da je 18-godišnjak  oko 03,40 sati zatražio liječničku pomoć zbog, kako je naveo, ozljeda zadobivenih u ugostiteljskom objektu u Sinju koji se nalazi u Glavičkoj ulici, a koje je zadobio tako da su ga u klubu fizički napale tri muške osobe.

18-godišnjaku su tada utvrđene lakše tjelesne ozljede u vidu udarca u glavu i lice, te je nakon liječničke pomoći pušten iz bolnice. U odnosu na opisani događaj u tijeku je kriminalističko istraživanje koje provodi PP Sinj, navode u odgovoru na naš upit.

Mladić je tog 07. srpnja dao izjavu o napadu dežurnom neurokirurgu na Hitnom kirurškom prijemu KBC Split gdje je došao s ozljedama glave. Nakon toga liječnik poziva policiju i 18- godišnjak daje istu izjavu policajcima Druge policijske postaje Split.

U njoj navodi kako su ga pretukla tri redara u Piccadillyja oko 3 sata ujutro te nedjelje. Kazao je kako su ga uhvatila trojica, držala ga i tukla nakon čega su ga bacili na pod i nastavili s batinama. Izbacili su ga vani ispred kluba gdje su nastavili s mlaćenjem.

U nalazu s Hitnog prijema stoji kako ima lakše ozljede od udaraca u glavu i lice. Njegov iskaz o zadobivenim udarcima, koji potvrđuje liječnički nalaz, policajci Druge PP proslijedili su Policijskoj postaji Sinj koja do danas nije okončala kriminalističko istraživanje.

Njihova nevoljkost u procesuiranju prijave, proizlazi možda iz činjenice da je 18-godišnjak otprije etiketiran kao osoba problematičnog ponašanja. Međutim, čak ni to ne anulira činjenicu da su mu medicinski evidentirane ozljede od udaraca što zaslužuje makar pronalazak osoba koje su ih zadale, što je posao policije. 

Doznajemo detalje napada pred noćnim klubom u Sinju, utvrđeno kako je došlo do krvavog incidenta: napadač je priveden u policijsku postaju, ubodeni u KBC-u Split

Njihova sporost dodatno iznenađuje s obzirom na to da se za iskusne policajce radi o banalnom (ne)djelu. U svjetlu činjenice da je Sinj prošle godine, četvrtu godinu zaredom, proglašen najsigurnijim gradom u Hrvatskoj, nejasno je kako se tako dobar rezultat postiže neažurnošću kod prijave za nasilna ponašanja.

Upravo u toj sporosti i nevoljkosti za podnošenjem prijava, pojedinci nalaze odgovor na to pitanje. Naime, ako se sigurnost gradova mjeri prema broju podnesenih prijava, kojih iz godine u godinu iz sinjske policije izlazi sve manje, onda s obzirom na "brzinu" provođenja kriminalističkih istraživanja ne čudi čelno mjesto na listi sigurnih gradova.

Pravo sigurnosno stanje možda najbolje oslikava izjava Sinjanina koji nam je rezignirano kazao:

- Sinj je najsigurniji grad jer policija niti radi, niti traži! Policajca nema u gradu ni noću ni danju!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:21