StoryEditorOCM
Dalmacijasvaka kiša novi odron

Pješaci kroz Mravince moraju hodati cestom; Cestari, uklonite odron dok netko ne izgubi glavu!

7. kolovoza 2019. - 12:05

Pločnik u Ulici don Petra Peroša u Mravincima po mnogo čemu odudara od svrhe za koju je namijenjen samom svojom izgradnjom prije nekoliko desetljeća.

Putnik namjernik ili kakav ljubitelj prirode prisiljen je kretati se tom županijskom prometnicom koja povezuje Solin, Mravince i Kučine sa Žrnovnicom jer je za pješake predviđeni prostor doslovno zatrpan gomilom kamenja.

Svaka kiša donosi novi odron sipkog terena, većinom sastavljenog od tupine, pa je tako bilo i tijekom nedavnih ljetnih oborina, kada se na pješačku zonu sunovratio dio potpornog zida sa sjeverne strane ulice.

Sreća u nesreći je što su se kameni "blokovi" zaustavili na nogostupu, a ne na cesti ili, ne daj Bože, na čijem automobilu.

Kako doznajemo od mještana, ali i vozača sa šireg područja Mravinaca, zadnji odron samo je jedan u nizu. Po cijeloj dužini vidljive su naslage kamenja i šljunka što, po slobodnoj procjeni, znači da se već dugo nitko ne skrbi za stanje prometnice u donjem dijelu mjesta, jer da je suprotno, netko savjestan bi uklonio materijal s površine namijenjene pješacima ili barem znakovima upozorenja dao do znanja da se ulicom krećete na osobnu odgovornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:55