StoryEditorOCM
Dalmacijanema izvanrednih polazaka

Građani se žale na škrt red vožnje, prva žena Supetra 'obrušila' se na 'Jadroliniju': Ne interesira nas što nema brodova. Ako nisu sposobni, neka se maknu s linije!

Piše PSD
21. kolovoza 2019. - 19:52

Odgovor iz 'Jadrolinije' na pritužbe nezadovoljnih građana o nedovoljnom broju trajekata za Brač razljutio je gradonačelnicu Supetra Ivanu Marković, koja im je odlučila javno odgovoriti.

Podsjetimo, građani su nam se požalili kako u Gradskoj luci, nakon što trajekt isplovi prema Supetru, ostaje toliko automobila, da bi mogli napuniti još jedan trajekt, a iz 'Jadrolinije' su uzvratili kako su im svi brodovi u funkciji te kako nisu u mogućnosti poslati niti jedan brod za izvanrednu liniju iz Splita za Supetar i obratno. Pravdaju se nedostatkom brodova, a građane mole za strpljenje.

'Ovo je neizdrživo! Ostalo je auta za cili jedan novi trajekt': putnici očajavaju zbog škrtog reda plovidbe za Supetar, no Jadrolinija ne uvodi izvanrednu liniju! Doznali smo u čemu je problem, no iskusni kapetan tvrdi: Nema opravdanja!

Gradonačelnica Marković odgovorila im je javno, na svom Facebook profilu.

- Danas je održan sastanak sa svim službama u Gradu Supetru i zatražena pomoć drugih JLS-e, koje su se već odazvale pomoći, tijekom narednog vikenda kada očekujemo velike gužve. Ovim putem još jednom molimo lokalno stanovništvo da u narednom vikendu izbjegavaju prometovanje istočnim dijelim grada.

Hvala svima uključenima u organizaciji ove izvanredne situacije a pogotovo svima koji su na terenu. Apeliramo na Jadroliniju na izvanredne linije i ne interesira nas činjenica da nema slobodnih brodova.

Kada je u pitanju turistička sezona i kada je Jadrolinija prvo ogledalo hrvatskog turizma u očima stranih turista, Jadrolinija mora raditi 24 sata dnevno.

Kako da odgovorim gostu koji daje pohvale na smještaj, otok i odmor ali kaže da se više neće vratiti radi čekanja na trajekt na suncu cijeli dan. Ako Jadrolinija nije sposobna odgovoriti na izazove neka se makne sa linije i nađe se koncesionar koji će moći pružiti kvalitetnu uslugu a ne da smo uz godine u godinu prepušteni sami sebi i improvizaciju oko organizacije prometa i čekanja na red za trajekt. Napominjem, u dva vikenda kroz luku Supetar prošlo je oko 17 tisuća vozila i 82 tis putnika. U Supetar živi cca 4,200 tis ljudi. Nezamisliv protisak na ljude, organizaciju, Grad ako nemamo potporu od svih koji su u lancu uključeni - napisala je gradonačelnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:56