StoryEditorOCM
Dalmacijašpica sezone

'Nemoćni smo, i zadovoljni turisti bježe s otoka zbog dugog čekanja trajekta': Bračani sutra očekuju veliku smjenu gostiju, u pomoć im stižu i vatrogasci!

23. kolovoza 2019. - 22:43

Supetarska vlast tvrdi kako će spremno dočekati nadolazeću veliku smjenu turista koja će svoj vrhunac imati u subotu.

Pomoć u reguliranju prometa na širem području grada pružit će i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Pučišća, Milne i Bola te komunalni redar iz Sutivana. Oni će se priključiti djelatnicima Prometne policije, supetarskim komunalnim i prometnim redarima i radnicima Komunalne tvrtke "Grad".

Turistička zajednica osigurat će osvježavajuća pića koja će motoriziranim turistima dijeliti volonteri bračke organizacije Crvenoga križa. Nikada još tolike snage nisu sudjelovale u jednoj "udarnoj" smjeni turista, jer se očekuje pravi automobilski desant na supetarsku luku.

Gradski čelnici odlučili su se na ovaj potez nakon velikih gužvi i zastoja tijekom proteklog vikenda što je izazvalo revolt gostiju koji su bili prisiljeni na zvizdanu čekati ukrcaj na trajekte. Prema riječima Ivane Marković, prve žene Supetra, temeljni problem je u činjenici da "Jadrolinija" nije u mogućnosti na pravi način reagirati uvođenjem dodatnih isplovljavanja njihovih brodova.

- Zbog toga turisti svoje nezadovoljstvo iskazuju i prema Supetru i njegovim turističkim i komunalnim subjektima, a mi smo pred tom činjenicom nemoćni. Dobila sam dopis od jednoga gosta iz Italije koji je naveo kako je u Supetru bio vrlo zadovoljan boravkom, ali zbog dugog čekanja na prijevoz trajektom više nikada neće svojom nogom kročiti na Brač - naglašava Marković i dodaje:

- Stalno urgiramo kod nadležnih u "Jadroliniji" da se uvedu dodatni trajekti na ovu vrlo frekventnu liniju, ali uvijek dobijemo isti odgovor kako to nisu u mogućnosti učiniti, jer nemaju dovoljno raspoloživih trajekata u špici sezone. Nešto hitno treba mijenjati jer će turisti u suprotnom zaobilaziti bračka ljetovališta.

Nažalost, tvrdi gradonačelnica, u ovakvim situacijama jedinice lokalne samouprave su prepuštene sami sebi, pa se i sada istaknulo bračko zajedništvo koje će se ovih dana konkretizirati u praksi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:21