StoryEditorOCM
Dalmacijanasukani

Novi detalji pomorske nesreće na Hvaru: ugledni ugostitelj vozio je pijan, a nedavno se zalagao za sigurnija prometna rješenja na otoku; Poznata težina ozljeda unesrećenih

Piše PSD, Hajdi Karakaš Jakubin / Jutarnji list
24. kolovoza 2019. - 12:54
nesreca_ciovo1-110710

NOVO -  Splitska policija potvrdila namje vijest o nesreći na Hvaru te otkrila nove detalje.

- Sinoć smo dobili dojavu da je došlo do nesreće na moru u kojoj su prilikom nasukavanja gumanjaka s vanjskim motorom ozlijeđene tri osobe, a jutros smo dobili informaciju da su sve tri zbrinute u splitskoj bolnici. Dvije osobe, stare 48 i 49 godina, imaju teške tjelesne ozljede, a treća u dobi od 39 godina ima lakšu tjelesnu ozljedu. Sinoć je obaviještena Lučka kapetanija i njihovi su djelatnici izašli na mjesto događaja, a obaviješteno je i Općinsko državno odvjetništvo u Splitu i sada su tamo i policija i lučka kapetanija - kazala nam je Ana Čepić iz PU Splitsko-dalmatinske.


RANIJE - Ugledni hvarski ugostitelj J.M. (48) vozeći sa 1,2 promila alkohola u krvi gumenjak po uvali Mekićevica, jugoistočno od grada Hvara, zbog neprimjerene brzine kretanja skrivio je nesreću u kojoj su ozlijeđene ukupno tri osobe.

Bilo je to sinoć oko 22.50 sati kada se J.M. s dvojicom prijatelja B.V. (49) i D.Z. (38) uživao ploveći morem.

No u jednom trenutku su prevelika brzina kretanja i alkoholizirano stanje učinili svoje - gumeni čamac je izletio na kopno i udario u stijene, piše Jutarnji list.

Noćni horor u hvarskom akvatoriju: nasukao se gumenjak, tri osobe ozlijeđene; Helikopterom su hitno prebačeni u splitski KBC, stigle informacije o identitetu i težini ozljeda

Sva trojica su helikopterom prevezena u KBC Split gdje su nesavjesnom vozaču i njegovom starijem prijatelju utvrđene teške tjelesne ozljede dok je 39-godišnjak lakše ozlijeđen.

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije, a nakon što se obave razgovori i sa sudionicima nesreće koji su do daljnjega u bolnici, protiv vlasnika gumenjaka bit će podnesena odgovarajuća kaznena prijava.

Zanimljivo je da se kapetan gumenjaka, ne tako davno, javno zalagao za sigurna i bolja prometna rješenja na otoku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:31