StoryEditorOCM
Dalmacijaniz zapljena

Policija udarnički čisti Dalmaciju od droge, zaplijenili obilje opijata u Splitu, Sinju i na Hvaru: zbog dilanja privedeno više mladića, ali 'pao' je i jedan 60-godišnjak

28. kolovoza 2019. - 13:44
droga_policija07-100715

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske udarnički čiste od droge cijelo područje za koje su nadležni pa su tako imali zapljene na Hvaru, Splitu i Sinju u kojem je uhićeni diler već u dobi za mirovinu.

U apartmanu u Hvaru uhićen je 25-godišnji Zagrepčanin te je nađeno 9 komada ecstasyja, više pvc vrećica s ukupno 1,9 grama kokaina, 4 grama MDMA i 1,8 grama ketamina.

Kriminalističko istraživanje su proveli inspektori Službe kriminaliteta droga i Policijske postaje Hvar te je protiv 25-godišnjaka podnesena kaznena prijava. Doveden je u Split pritvorskom nadzorniku te slijedi ispitivanje na državnom odvjetništvu.  

Služba kriminaliteta droga je obišla i Jelsu na Hvaru gdje su zaplijenili kokain. Pretragom stana 29-godišnjaka su pronašli tri vrećice s ukupno 9,7 grama kokaina i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Uhićen je i priveden u službene prostorije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je podnesena kaznena prijava zbog preprodaje droge.

U Splitu su policijski službenici Druge postaje kod 21-godišnjaka pronašli 136 grama marihuane i 4 tablete ecstasyja. S njim je bila i 21-godišnja prijateljica koja je imala jednu tabletu ecstasyja i 3,7 grama marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 21-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dok je 21-godišnjakinja počinila prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Protiv njih su podnesene odgovarajuće prijave.

Na sinjskom području je nađena stabljika marihuane visoka 2 metra. Kaznena prijava zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama podnesena je protiv 60-godišnjaka. Kod njega su policijski službenici Policijske postaje Sinj obavili pretragu kuće i drugih prostorija te pronašli stabljiku indijske konoplje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:06