StoryEditorOCM
DalmacijaRASPISAN NATJEČAJ

Otvaraju se nove prilike za mlade obitelji koje sanjaju vlastiti dom: Solinjani bi se već do kraja 2020. mogli useliti u POS-ove stanove, zbog velikog interesa Grad ima u planu još dvije lokacije

25. rujna 2019. - 14:15

Do početka studenoga ove godine trebao bi se ukloniti objekt u Svetome Kaju u Solinu na čijoj će se lokaciji izgraditi 17 stanova u sklopu programa poticane stanogradnje.

Riječ je o parceli veličine 1746 metara četvornih, istočno od crkve sv. Anastazija, u Ulici solinske mladeži, gdje se donedavno nalazila trgovina "Studenca".

Nakon rušenja slijedi izgradnja objekta za koji je objavljen natječaj za odabir izvođača. Procijenjena vrijednost radova je 9,25 milijuna kuna, a rok za dovršetak je 13 mjeseci, što bi značilo, ako sve bude teklo po planu, da bi se novi stanari mogli u svoje stanove useliti možda već koncem iduće godine.

Riječ je o gradskom terenu koji je Grad ugovorom prenio na Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Naime, direktor APN-a Slavko Čukelj i gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević potpisali su krajem srpnja ove godine ugovor o prijenosu prava vlasništva između APN-a i Grada Solina te ugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje.

Kako se navodi i u opisu natječaja, Grad se obvezao snositi sve troškove pripreme zemljišta za izgradnju, kao i troškove projektne dokumentacije te uklanjanja postojeće građevine. Također, obvezuje se nekretninu opremiti komunalnom i drugom infrastrukturom i priključiti građevinu prema uvjetima iz građevinske dozvole.

Na spomenutoj površini izgradit će se, dakle, građevina od 512 metara četvornih. Uz 17 stanova, u prizemlju je predviđen i jedan poslovni prostor, gradski, veličine 158 kvadrata, ali mu još nije definirana namjena, vele nam iz Grada. Objekt će ukupno imati i 36 parkirališnih mjesta.

Za ove stanove iz programa POS-a prilikom javnog poziva još prije dvije godine, Grad je zaprimio 90 zahtjeva, od čega se na konačnoj listi našao 71 prijavitelj.

Zbog velikog interesa, Grad je već tada, navode nam nadalje iz Grada Solina, predvidio i drugu lokaciju. Prostornim planom grada Solina predviđena je na predjelu Ilijin potok, istočno od stare ceste za Klis. Riječ je inače o terenu južno od ulice Ilijin potok površine 6000 metara četvornih.

Parcela je u vlasništvu Grada, a radi se o lokaciji za koju je u pripremi i projektno-tehnička dokumentacija vezano uz pristupne ceste. Rješenjem tog pitanja teren bi bio u potpunosti komunalno opremljen.

Grad, kako nadalje doznajemo, ima na umu i treću lokaciju koja se isto tako razmatra za POS izgradnju. Riječ je o zemljištu na predjelu Mjesnog odbora Sveti Kajo na Bunjama.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:57