StoryEditorOCM
DalmacijaVADI KRATKE RUKAVE

Idućeg tjedna u Dalmaciji ćemo osjetiti što je pravo bablje ljeto, mnogi će još guštati i u kupanju; Pogledajte detaljnu prognozu za naredne dane i koliko skaču temperature

Piše R. N.
12. listopada 2019. - 23:50
bablje_ljeto6-121019

Ako imate još koji dan godišnjeg onda je sada pravo vrijeme da ga iskoristite. U nedjelju, ali i cijeli sljedeći tjedan u Dalmaciji će vladati stabilno, ali i iznadprosječno toplo vrijeme. Pravo bablje ljeto!

I meteo karte stranih servisa (norveški Yr.no i američki Accuweather) navode da će u sljedećih nekoliko dana u Dalmaciji vladati stabilno vrijeme, a oblaci i ružno vrijeme će biti daleko od naše zemlje. LIjepo vrijeme će uglavnom biti i na kontinentu. 

​Prema prognozi našeg DHMZ-a, pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku će biti u nedjelju u cijeloj Hrvatskoj. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 18 °C, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C.

Što se tiče sljedećeg tjedna u Dalmaciji će uglavnom biti sunca, ali i povremene naoblake, te je ponegdje moguć lokalni pljusak. 

"Ako ste ovog vikenda planirali u gljive ili kestenje, ili pak samo u šetnju, vrijeme će biti povoljno, za listopad možda čak i malo pretoplo!", kaže za HRT dr. sc. Nataše Strelec Mahović iz DHMZ-a, te navodi prognozu za nadolazeće dane: 

- Sljedećih dana u Hrvatskoj i okolici nećemo imati velikih skokovitih i naglih promjena vremena, a ni meteoroloških elemenata, poput primjerice izraženog porasta atmosferskog tlaka zraka koji smo imali tijekom ovotjednog četvrtka. Na Jadranu će sljedećih dana biti većinom sunčano, jedino će na sjevernom Jadranu biti malo više oblaka.

Mogućnost za mjestimičnu slabu kišu u nedjelju i ponedjeljak postoji uglavnom na riječkom području, a u srijedu i drugdje. Uz obilje sunca te i dalje ugodno toplo more, temperature od 20 do 22 °C, bit će sigurno i kupača, a s pritjecanjem još toplijeg zraka sljedećih dana svi ćemo moći uživati u ovom dašku ljeta sredinom listopada - prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

Dakle, temperature bi se možda u sljedećem tjednu mogle približiti onim ljetnim, tj. za još koji stupanj više od prognoziranih 26 °C za nedjelju. 

Dakle, vrijeme će pojedinih dana sljedećeg tjedna zaista biti idealno za kupanje, a detaljnu prognozu po gradovima u Dalmaciji, kao i temperature mora pogledajte gore u našoj galeriji. 

A ako vas zanima zašto je ovaj period godine dobio naziv bablje ljeto pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:15