StoryEditorOCM
Dalmacijanapad na krstičevića

Branitelji pozvali institucije da zaštite Domovinski rat: Akademska zajednica šuti cijelo vrijeme!

Piše M. Ilić
24. studenog 2016. - 14:17
veterani_konferencija1-241116

- Domovinski rat nije izrastao na zločinu, kako ga pojedini političari konstanto žele prikazati, već je bio obrambeni, a hrvatski branitelji i hrvatski narod branili su svoju domovinu, dok su s druge strane JNA i paravojne postrojbe vršile agresorski, napadački i pljačkaški rat. Pojedinačni zločini počinjeni u Domovinskom ratu su procesuirani od strane hrvatskog pravosuđa. 

- Zašto sada napadi na generala Krstićevića i pripadnike 4. gardijske brigade? Tko je slijedeći? Pozivamo institucije Republike Hrvatske da zaštite Domovinski rat, njegove vrijednosti i branitelje, naročito akademsku zajednicu koja šuti cijelo vrijeme - rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare predstavnika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije, održane ovog četvrtka u prostorijama Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Jedan od povoda njihovog reagiranja je, po nalogu DORH-a, poziv na obavijesni razgovor zapovjednicima bojne 4. gardijske brigade uručen uoči 25. obljetnice zločina nad nesrpskim stanovništvom u Vukovaru i Škabrnji. 
Pozvani su zbog navodnih ratnih zločina u operaciji Oluja, pa se iz udruge pitaju po čijem nalogu se ruši ugled Domovinskog rata, tko će odgovarati za bol koja se nanosi hrvatskim braniteljima, te konačno, kada će se procesuirati krivci iz Vukovara, Škabrnje, Banije, Dubrovnika...?

- Pojedinci koji nisu branili svoju domovinu kada je to bilo potrebno, sada imaju potrebu za izjednačavanjem žrtve i agresora. Da nije bilo hrvatskih branitelja, ne bi bilo ni hrvatske države, pa se pitamo sjete li se toga oni koji danas sjede u toplim foteljama i propuštaju stati u obranu nacionalnih interesa - rekli su na konferenciji Dražimir Jukić, predsjednik ZUV HGP-a i Božo zadro, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade, poručivši kako će protiv medija koji lažno pišu o Domovinskom ratu poduzeti ono što im zakon dozvoljava, kako bi zaštitili hrvatski narod. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:41