StoryEditorOCM
Dalmacijazahuktava se kampanja

Marijana Puljak predstavila svoje najbliže suradnike pred nadolazeće izbore: 'Nije istina da pametniji popušta, jer da je tako, budale bi vladale svijetom'

21. ožujka 2017. - 14:12
pametno_puljak16-210317.JPG

Marijana Puljak, kandidatkinja stranke Pametno za novu splitsku gradonačelnicu, u utorak je na vrhu Marjana predstavila svoje najbliže suradnike pred nadolazeće lokalne izbore. 

U lovu na mjesto šefice najvećeg dalmatinskog grada pomagat će joj tako Jakov Prkić, aktualni gradski vijećnik i čelnik Gradskog kotara Lokve, i to kao kandidat za dogradonačelnika zadužen za suradnju s kotarevima i mjesnim odborima, komunalne djelatnosti i sport, te javnosti manje poznata Natalia Bazina, diplomirana ekonomistica zaposlena kao voditeljica računovodstva u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, a koja bi se u Banovini kao dogradonačelnica bavila financijama i društvenim djelatnostima.

- Citirat ću Peru iz knjige "Družba Pere Kvržice" koji je rekao: "Nije istina da pametniji popušta, jer da je tako budale bi vladale svijetom". Predugo su pametniji popuštali i to je razlog zašto sam se počeo baviti politikom u svojim zrelijim godinama. U Gradskom vijeću sam se borio za rješavanje komunalnog kaosa po gradu, a istim žarom ću tu borbu nastaviti i nakon izbora na mjestu dogradonačelnika - najavio je Prkić, dok je Bazina naglasila kako je u politiku ušla kako bi prije svega svojim sinovima, a zatim i svim građanima pokazala da se radom i upornošću uvjeti života u Splitu mogu mijenjati - nabolje.

Prema riječima Marijane Puljak, Split konačno zaslužuje poštenu, vrijednu i moralnu gradsku vlast koja će nakon dugog niza eksperimenata uvesti promjene.

- U nastavak kampanje simbolično ulazimo s vrha Marjana - mjesta s kojega se vide svi splitski kotarevi, a ne samo Riva, Bačvice, centar grada... Pametno građanima nudi viziju razvoja grada koja će svima omogučiti ravnopravan tretman - kazala je Puljak, osvrnuvši se i na svoje izravne protukandidate za ulazak u drugi krug izbora: Željka Keruma i Andru Krstulovića Oparu.

- Budući da ništa ne radi, Kerum se trudi biti simpatičan, ali 21. svibnja na dan izbora nije vrijeme za simpatije. Mislim da će rezultati najnovijih anketa dodatno ponukati ljude da izađu na birališta i biraju promjene: dosta je bilo šale i igranja s novcem i budućnošću grada. Umjesto tjeranja znanstvenika poput Ivana Đikića i poduzetnika koji nemaju priliku ostvariti svoje potencijale, Split može biti mjesto najkvalitetnijeg života u zemlji. Svi pričaju o nekakvim potencijalima, a kada dođu na vlast skoncentriraju se na rodbinu, prijatelje ili stranačke kolege. To treba mijenjati, a stranka Pametno je dokaz da politika može biti drugačija. Andri Krstuloviću Opari, pak, poručujem: Čuvajte se! - ustvrdila je na kraju Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:58