Dalmacija Split

momak u crvenoj majici

Ovo je heroj Splita! Riskirao je vlastiti život, odmah nakon eksplozije utrčao u silos i izvukao ozlijeđenog muškarca: Da je još netko bio, opet bih ušao unutra!

momak u crvenoj majici

Danas oko 12 sati u Splitu je odjeknula jaka eksplozija u Sjevernoj luci.

Situacija bi vjerojatno bila i gora da nije bilo jednog momka u crvenoj majici koji je utrčao u silos i izvukao ozlijeđenog muškarca prije nego li su stigle hitne službe.

Otkriven uzrok nesreće: silos je eksplodirao jer nije dovoljno provjetravan?

Pogledajte videa iz Sjeverne luke: ušli smo u područje oko uništenog silosa, eksplozija je uzrokovala ogromnu štetu

Izbjegnuta još veća tragedija: turski brod prekrcan žitom isplovio svega pola sata prije eksplozije!


Na Facebook stranici Solin LIVE objavljen je video na kojem se vidi momak u crvenoj majici kako je bez razmišljanja preskočio ogradu, te uletio u silos nakon eksplozije, a pod prijetnjom još jedne.

 


Njegovo ime je Mario Jalić i dolazi iz Kaštela. Na pitanje šta mu je kroz glavu prolazilo dok je ulazio u dim i vatru, odgovara da je pomislio na svoje dvoje djece.

– Da je još netko bio u silosu opet bi ušao unutra - kazao je Mario za Solin LIVE te se odmah vratio na radno mjesto odmah nakon ove nesreće.

- Vidio sam dim i primijetio da nešto gori. Shvatio sam da nečiji život možda ovisi o sekundama i bez razmišljanja sam uletio unutra. Nije to bilo ništa spektakularno, nisam nikakav heroj - izjavio je Jalić za Slobodnu.

Otkriven uzrok nesreće: silos je eksplodirao jer nije dovoljno provjetravan?

Stravična snimka iz Sjeverne luke: pogledajte trenutak kad je silos odletio u zrak

Svjedok nesreće opisao dramu u Sjevernoj luci: Gledao sam kako silos leti u zrak, a unutra su mi bili sestra i zet. On je spaljen, a ona je pobjegla u zadnji čas! U strahu sam...

Naslovnica Split