Dalmacija Split

doznalo se

Evo tko će nastupiti na Rivi za sv. Duju: 'Imamo potvrdu tih izvođača, a pregovaramo i s još njih nekoliko'

doznalo se

Iako se zbog pada splitskog gradskog proračuna najavljivao skromniji program ovogodišnje Sudamje, vijest o popisu izvođača koji će nastupiti na večernjem koncertu na Rivi to barem dijelom opovrgava. Zasad je poznato kako će publiku na fešti sv. Duje zabavljati Dražen Zečić, Jole, Tiho Orlić i grupa Viva.

- Imamo potvrdu tih izvođača, a trenutno razgovaramo i s Marijanom Banom,Giulianom te Alenom Nižetićem. Spremamo program koji će trajati dva i pol sata, od 21 do 23.30, smatramo da je to prava mjera jer je ipak sljedeći dan ponedjeljak kada se radi - kazao nam je Marko Bartulić, direktor "Split parkinga" i član gradskog odbora osnovanog za organizaciju sv.Duje i Dana grada.

U ime predsjedništva splitske Hvidre, koja se prihvatila organizacije tog koncerta, otkrio nam je dio programa koji je dogovoren u četvrtaka. Odlučeno je da će se objediniti proslava sveca zaštitnika Splita i Memorijal Andrija Bartulić Toni, koji se dosad održavao u splitskom HNK u spomen na tragično preminulog branitelja. Hvidra se pobrinula da događaj bude dobrotvornog karaktera pa će novac koji preostane od njegove organizacije biti doniran novoosnovanoj udruzi "Naš svijet" koja brine za djecu s najtežim oštećenjima, te su im prijeko potrebna sredstva za adaptaciju gradskog prostora u kojem odnedavno djeluju.

Da će Gradskoj upravi u organizaciji tradicionalnog koncerta na Rivi pomoći Hvidra, nedavno je najavila Branka Ramljak, Vladina povjerenica za Split, kao i da je dio financijskih obveza za proslavu gradskog sveca zaštitnika preuzela Splitsko-makarska nadbiskupija.

Naslovnica Split