StoryEditorOCM
Dalmacijaočekivano

Gradsko vijeće Splita nije konstituirano, nova sjednica za dva tjedna; Radojković: Inspirirala me pjesma Vice Vukova

Piše N. Lulić
3. srpnja 2017. - 11:41
gradsko_vijece1-030717

U tijeku je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Splita koju je započeo Veljan Radojković, predstojnik Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije po ovlaštenju Vlade. 

Na početku je čestitao izabranim vijećnicima zaželjevši im da mandat obnašaju kako građani to očekuju.

Istaknuo je kako ga je jutros za obraćanje vijećnicima inspirirala pjesma Vice Vukova "To je moja zemlja". Potom je dao riječ Petru Škoriću koji je u ime koalicije koja je osvojila najviše mandata, a to je koalicija HDZ-HSLS i HSS, ali je dodao i da je postignut dogovor s HGS-om, tražio odgodu konstituiranja Gradskog vijeća za dva tjedna, dakle 17. srpnja.

- Gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozvao je nakon dobivenih izbora sve političke opcije na suradnju, no ubrzo se razaznalo tko je tko - tko želi biti u aktualnoj vlasti, a tko u oporbi. Na pragu smo postizanja punog sporazuma s HGS-om. Molim vas za razumijevanje - istaknuo je Škorić.

HDZ i Kerum dogovorili koaliciju! Odgađa se konstituiranje Gradskog vijeća

Veljan Radojković je uvažio te razloge te konstatirao da sjednica iako je započela nije realizirana, te da u roku od 30 dana od danas teče rok za sazivanje nove sjednice.

- Grad Split nema proračun, imajte to u vidu - prisnažio je Radojković.

Prije nego što su se vijećnici razišli, Martin Mladen Pauk iz MOST-a kazao je kako vijećnici nisu položili prisegu, tako da nitko nema većinu.

Blaženka Tolić, tajnica Gradskog vijeća odgovorila mu je kako je prisega samo deklarativne naravi.

- S obzirom da nema Mandatnog povjerenstva, sjednica je završila prije nego je počela, ali ima karakter konstituirajuće - kazao je Radojković.

Dakle, kako je bilo najavljeno, do konstituiranja nije došlo, a za dva tjedna ista ekipa će ponovo na istom mjestu pokušati formirati ovo predstavničko tijelo po drugi put.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:22