StoryEditorOCM
Dalmacijabespravna (raz)gradnja

Krenulo rušenje na 'Obojenoj', u 'Coxu' se bezbrižno pije kava

Piše S. Vidulić, G. Radanović
13. studenog 2017. - 10:25
obojena_svjetlost1-131117

U ponedjeljak ujutro građevinski inspektori krenuli su punom parom, ali samo na splitskoj plaži Kaštelet, dok je na Trsteniku zasad 'mirno'.

Kako nam javljaju naši reporteri s terena, na popularnoj 'Obojenoj' započelo je uklanjanje velikog objekta u vlasništvu Dragana Jurišića Jenkija, dok se jedan manji objekt sagrađen još sredinom 80-tih godina prošlog stoljeća, kao i mul, neće dirati.

Jenki ima rok do kraja tjedna kako bi sam o svom trošku uklonio bespravno izgrađen objekt. Nije mu uspjelo "pregovaranje" s inspektorima, pravila se znaju i poznati splitski poduzetnik morat će ga ispoštovati.

Spomenimo i da inspektorima u obavljanju posla "podršku" daje desetak policajaca.

'S guštom ću srušiti mul na Obojenoj!': Jenki revoltiran zbog odluke o rušenju dijela splitske plaže, koji, premda je ilegalan, predstavlja - zaštićeno kulturno dobro!?

A na Trsteniku nema ni traga inspekciji i bagerima, u beach baru 'Cox' građani bezbrižno piju kavu...

Premda se očekivao početak rušenja još jednog nelegalnog objekta na pomorskom dobru koji je, kao i oni na Žnjanu, izašao iz gabarita za koje mu je Grad dao odobrenje: umjesto tri modula od 12 kvadrata njegov ostakljeni objekt ima 260 kvadrata, takvo nešto se još uvijek neće dogoditi.

Naime, Dragan Ercegović, vlasnik ugostiteljskog objekta "Cox" posjeduje rješenje Upravnog suda koje odgađa izvršenje rješenja Ministarstva graditeljstva o uklanjanju objekta, čini se da mu građevinska inspekcija takvu odluku suda uzela u obzir.

- Podnijeli smo tužbu Upravnom sudu i zatražili smo odluku izvršenja, tako je sud prije desetak dana i donio takvo rješenje kojim smo uspjeli odgoditi izvršenje uklanjanja do pravomoćnog okončanja spora pred Upravnim sudom – kazao nam je Mladen Parčina, zastupnik tvrtke "Nova vala" koja je vlasnik kafića "Cox".

Rušenje se sprema još jednom splitskom klubu, ali vlasnik tvrdi: Imam rješenje, a oni ga ignoriraju! To je jadno!
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:19