StoryEditorOCM
Dalmacija26. obljetnica priznanja

Boban i Opara primili članove Konzularnog zbora i predstavnike nacionalnih manjina: 'Vrijeme je da se Hrvatska konačno krene razvijati i gospodarski'

15. siječnja 2018. - 16:32
konzularni_prijem5-150118

Prigodom obilježavanja 26 godina od međunarodnog priznanja Hrvatske i 20 godina od mirne reintegracije istočne Slavonije, župan Blaženko Boban i gradonačelnik Andro Krstulović Opara u ponedjeljak su po prvi put zajednički organizirali primanje za članove Konzularnog zbora i predstavnike nacionalnih manjina.

– Ovom prigodom podsjetio bih na riječi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koji je za današnji dan kazao kako će biti zlatnim slovima uklesan u povijesti Hrvata. Na nama je da tim putem nastavimo s ciljem gospodarskog i demografskog razvoja Hrvatske, a vama zahvaljujem na ustrajnom radu i predstavljanju Hrvatske i Splita u pozitivnom svjetlu – poručio je župan Boban, dok je gradonačelnik Krstulović Opara naglasio kako su "zajedništvo i usklađenost preduvjet uspjeha".

– Želimo da iduće godine u ovo vrijeme u našem gradu bude još više otvorenih konzulata. Poslovni ljudi koji predstavljaju 21 zemlju u Splitu i Županiji moraju pripomoći stvaranju poslovnog ozračja i konačnog privlačenja stranih investicija ne samo u turizam već i u infrastrukturu i kreativnu industriju. Hrvatska je danas međunarodno afirmirana država, a vrijeme je da se konačno krene razvijati i gospodarski. Otvoreni smo za svaku suradnju, pozivamo vas da pratite i izvješćujte zemlje koje predstavljate o poslovnim prigodama koje pružamo – kazao je splitski gradonačelnik.

Slobodan Aničić, počasni konzul Kraljevine Švedske, okupljenima se obratio u ime Konzularnog zbora, a u ime manjina svoju zahvalnost na dobroj suradnji izrazio je predstavnik makedonske zajednice pod Marjanom Angel Mitrevski, član Vladina Savjeta za nacionalne manjine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:10