StoryEditorOCM
Dalmacijaod kulture do SPORTa

Studentima Splitskog sveučilišta vraćeni milijuni od upisnina

13. lipnja 2018. - 22:41
DUJE KLARIĆ/HANZA MEDIA

Sveučilišni rektor prof. dr. Šimun Anđelinović i studenti nositelji projektnih aktivnosti potpisali su u srijedu ugovore o dodjeli ukupno 1,8 milijuna nenatječajnih sredstava ostvarenih iz upisnina u ovoj akademskoj godini.

Novac je raspodijeljen projektima iz znanosti i tehnologije, kulture i umjetnosti, i sporta.

Rektor se pohvalio da je u pitanju dvostruki iznos, čak i kad se ukupan "fond" usporedi s onim koji dodjeljuje Sveučilište u Zagrebu.

- Ovakav način financiranja, pokazalo se, ima poseban efekt na mlade ljude kojima se pruža prilika da iskažu svoju kreativnost i inovativnost, a to onda rezultira kvalitetnim projektima koji su važni za našu cijelu ustanovu. Istaknuo bih festival "Diplomac", koji vode studenti Umjetničke akademije, našu malonogometnu momčad koja je ušla u prvu ligu i kojima ćemo pomoći pronaći nove sponzore, te projekte formule i prototipa trkaćeg motora na kojem uspješno rade studenti FESB-a. Dodatna vrijednost je što se na ovaj način navikavaju pisati i recenzirati projekte – rekao je rektor Anđelinović, dok je Josip Podrug, predsjednik Studentskog zbora, podsjetio da će studenti i preko njihova nadmetanja moći financirati svoje projekte, te natječajnim sredstvima iz upisnina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:21