StoryEditorOCM
Dalmacijakulturocid u splitu

Vandali u suludom pohodu unakazili Palaču, grad preplavljen 'hejterskim' porukama: Mamić je glavna inspiracija, vrijeđaju se i policija, država, HNS...

Piše PSD, N. L.
20. lipnja 2018. - 00:44
grafiti1

Bijesni ste na Zdravka Mamića? Ono baš istinski, iz dubine duše?

Znamo kako ćete mu to pokazati. Vjerujte nam, evo točno što će ga razljutiti: Išarajte čitavu staru gradsku jezgru Splita crnim teško perivim sprejem. Odmah, dižite se i krenite.

Jer, odbjegli Mamić veliki je borac za očuvanje kulturnih znamenitosti.

Gospa se u Međugorju više ne mora ukazati, neće ni on u Zagreb na rođendane - ali samo neka mu stoji ponosno UNESCO-va baština.

Da vi njemu vidite lice kad ono pocrveni, poludi i počne vikati jer ste unakazili zaštićene starine zbog kojih turisti oko vrata tegle sve one silne fotoaparate... I to njegovim imenom!

Dobro, primijetili smo da pojedinci teže prihvaćaju ironiju, pa ćemo sad u strahu da nas netko ne doživi doslovno odmah kazati da je takav potez - idiotski.

Kako drugačije opisati počinitelja kulturocida čijih je nejakih ruku djelo kriminal na priloženim fotografijama?

Šarao je pročelja na osam lokacija, standardnim paketom parola - "A.C.A.B.", "Mamiću umri", "mrzin pandure",
"mrzin repku".

Uskoro će za njim tragati policija. Olakotna im je okolnost da su u palači ostali samo poslovni prostori opkoljeni nadzornim kamerama.

Kako doznajemo iz gradske uprave, na teren je odmah izašla policija i komunalne redari. Očekuje se da bi grafiti koji su nagrdili kulturnu baštinu trebali biti uklonjeni sutra ujutro putem ugovorene koncesionarske tvrtke od strane Grada Splita. 


 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:09