Dalmacija Split

Demanti

Memento Spalato: Nije točno da smo vlasnici Radisson Blu Resorta

Demanti

Dana 10. srpnja u redakciju Slobodne Dalmacije pristigao je demanti tvrtke Memento Spalato kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti:

Poštovani, Javljamo Vam se vezano uz članak koji je pod naslovom "Milijunska hotelijerska akvizicija u Splitu: dva velikana u istim rukama, postignuta je odlična cijena" dana 5.7.2018. godine objavljen u elektroničkoj publikaciji slobodnadalmacija.hr (https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/554540/milijunska-hotelijerska -akvizicija- u-splitu-dva-39velikana39-u-istim-rukama-postignuta-je-odlicna-cijena) S obzirom da se u predmetnom članku u odnosu na naše društvo iznose neistinite tvrdnje, temeljem čl.2.st. 3. Zakona o elektroničkim medijima, a u svezi čl. 40. Zakona o medijima, ovim putem zahtijevamo da objavite ispravak bez promjena i dopuna u istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedni način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi, kako slijedi:
1. Nije točno da je međunarodna investicijska korporacija „Odien“ posredstvom svoje investicijske tvrtke preuzela hotel „Radisson Blu Resort“ iz Splita.
2. Nije točno da je međunarodna investicijska korporacija „Odien“ posredstvom svoje investicijske tvrtke preuzela nekadašnji hotel „Split“ točnije tvrtku Memento Spalato.
3. Nije točno da je preuzimanje u fazi provođenja financijskih transakcija.
4. Nije točno da je tvrtka „Memento Spalato“ vlasnik hotela „Radisson Blu Resort“ iz Splita
Navodi iz predmetnog članka netočni su, te su istima povrijeđena prava i interesi naše tvrtke. Budući predmetni članak sadrži neistinite navode to je i objavljivanjem takvog članka postupljeno protivno svim pravilima novinarske struke i na štetu ugleda našeg društva. Stoga ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne informacije u cijelosti, na način propisan čl. 41. st. 1. Zakona o medijima.

Naslovnica Split