Dalmacija Split

nezapamćen slučaj

Nakon što je bager uklonio ilegalni štekat, na Firulama osvanuli stolovi i stolice; Pročelnik Čogelja: Pa to zaslužuje kaznenu prijavu!

nezapamćen slučaj

Nakon što je jučer bager kojeg je angažirala inspekcija Ministarstva pomorstva uklonila nelegalni štekat u uvali Firule, danas su na tom istom mjestu ponovno osvanuli stolovi i stolice, a piće se nastavilo posluživati iz obližnjeg objekta.

- Nakon vijećanja u našoj obitelji odlučili smo se na ovaj protestni čin kako bi prisilili Grad ili Županiju da rade svoj posao, da raspišu natječaj za koncesiju ili dodijele koncesijsko odobrenje jer nema razloga da to odgađaju. Odlučili smo se vratiti stolove jer radna mjesta koja bi se izgubila uništavanjem ovog prostora nitko ne može vratiti. Štekat je legalan, dobio je svoju česticu 2017. godine, nije ucrtan u detaljnom urbanističkom planu, ali nisu ni druge uvale pa ne rade probleme drugim ugostiteljima – kazala nam je Mirjana Gudić, vlasnika tvrtke "Franko&Ivan", koja nam je potvrdila da je preuzela zapisnik nakon što su ih obišla dva komunalna redara,a kako se prijave za kazneno djelo ne boji jer po njoj za takvo nešto nema elemenata.

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja u pauzi današnje Skupštine komentirao nam je da je iznenađen ovom situacijom jer se po prvi put dogodilo nešto slično.

- Dobio sam tu informaciju od Ministarstva pomorstva, nakon čega sam odmah obavijestio Lučku kapetaniju i Grad Split. Dogradonačelnik Nino Vela obećao je odmah poslati komunalnog redara. Ako se ne poštuje rješenje, to po meni zaslužuje kaznenu prijavu - kazao nam je Čogelja, koji je upravo pred županijskim vijećnicima iznosio druge probleme o korištenju pomorskog dobra.

Ovo je prvi put da je Lučka kapetanija ovako agilno postupala prema gradnji na pomorskom dobru, no očito je do promjene došlo nakon promjene rukovodećih pozicija, novi lučki kapetan Željko Kuštera, koje su spremne uhvatiti se u koštac s nagomilanim problemima.

Naslovnica Split