Dalmacija Split

Splitska crna rupa

'Ovde se ne može vozit, a drugog puta nema': radovi na cesti prema Žrnovnici natjerali vozače da voze obilaznicom, a tamo ih dočekao - najžešći rally

Splitska crna rupa

Radovi na prometnici prema Žrnovnici, cesti punoj rupa, prašine, semafora, koji su se otegli ko popis Kineza ili kako bi naš narod rekao, kao gladna godina, vozače tjeraju na pronalaženje alternativnih pravaca.

Ali kuda god da krenete, zaokrenete, skrenete ista vas slika čeka. Ne znaš što više strada, bubrezi ili amortizeri. Jedna od tih stranputica i ona je preko TTTS, a ondje vas čekaju jame ponornice. Razrovani asfalt, na mjestima rupe i do dvadeset centimetara duboke, pokušavaju ih ljudi zaobići, ali ne ide. Promet se povećao od kada se gradi žrnovačka "magistrala", teško se mimoilaze. Prometuju i kamioni.

– Slikaj ovo, neka se srame - kazuje vašem reporteru, u prolazu, vozač-supatnik.

– Zar ovo nije dio grada Splita, da se tako odnose prema ovim ljudima ovde. Vidiš da se ovde ne može vozit, a drugog puta nema – dodaje.

Rupa do rupe, pa opet rupa, i tako jedna za drugom, pa sve dolje do križanja, odnosno malo prije do znamenitog divljeg odlagališta kraj kojeg su se onomad prije lokalnih izbora slikali gradski političari, obećavajući kako takvih slika više neće biti na splitskoj Veletržnici.

Prošli izbori, ostale rupe, ostalo smeće, samo se sada te hrpe i rupe čine još i veće.

Naslovnica Split