StoryEditorOCM
Dalmacijastudentski gušti

Započeo 'Advent na Kampusu': 'Plaćamo najskuplji dom u državi, ali zaista sve imamo na raspolaganju'

4. prosinca 2018. - 00:53

Zamirisalo je kuhano vino večeras i ispred studentskog doma "Franjo Tuđman", gdje je po treći put otvorena manifestacija "Advent na Kampusu" koju zajednički organiziraju Sveučilište u Splitu, SC i Studentski zbor.

Kućice i adventska događanja ove godine su se smjestila tik uz caffe bar "Tinel" kako bi u slučaju kiše ili nevremena program ne bi odgađao već će se, baš kao što je danas bio slučaj, prebaciti unutra.

Prije nego je grupa 'Best' hitovima zagrijala okupljene, manifestaciju je blagoslovio don Mihael Prović, povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije, a Advent je proglasio otvorenim prorektor Tomislav Kilić.

- Na ovaj način želimo onima koji se zbog studija nalaze izvan mjesta stanovanja omogućiti malo adventske atmosfere, i tako će biti sve do 20. prosinca, svakog dana od 18 sati do ponoći. Peku se kobasice i pripremaju fritule, osigurali smo grijalice, DJ-e, tri dana tjedno imat ćemo i nastupe bendova, ali i večeri poezije. I dalje smo jedino Sveučilište koje ima ovu vrstu programa za svoje studente, a od velike većine čujemo da su sretni jer imaju božićni ugođaj i ispred mjesta gdje borave - kazao nam je Marijan Bašić voditelj Doma, a uvjerili smo se da su i cijene prilagođene studentskom džepu pa se najtraženije adventsko piće, kuhano vino, prodaje za tek 12 kuna, "kratke" kreću od 9 kuna, a za pola litre piva traži se 13 kuna.

Igor Grgić, koji nam se predstavio kao predsjednik "Udruge studenata Herceg-Bosne", već je pet godina stanovnik studentskih domova u Splitu.

- Plaćamo najskuplji dom u državi, ali zaista sve imamo na raspolaganju i uvjeti su odlični. "Advent na Kampusu" pokrenuli smo upravo mi iz udruge, danas su ga drugi preuzeli, ali to je još jedan dobar dodatak životu u Splitu. Studenti jedva čekaju početak svakodnevnog programa - kazao nam je Igor, koji je najavio i tradicionalnu "Hecegovačku večer" za 13. prosinca, koja će zagrijavanje imati upravo na ovim kućicama.

Županov pozdrav


Studente je pristigao pozdraviti i Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinski.

- Čast mi je biti na otvaranju Došašća, koji mi je puno draži termin za ovo vrijeme uoči Božića, a kojeg smo koristili na našim prostorima od pamtivjeka. Studentima bi poručio da posebno u ovo vrijeme sreću dijele jer će se tako i njihova vlastita sreća umnožiti. Na taj način nek funkcioniraju tijekom cijele godine u što ne sumnjam znajući za plemenite projekte naših mladih ljudi - poručio je Boban.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:12