StoryEditorOCM
Splitđir po pazariću

Kako izgleda detoksikacija na dalmatinski način: sarme i pečenje svima izlaze na nos, sad se 'tuče' samo po verduri i lešaduri, a najiskusniji traže rasol i trave s Mosora...

3. siječnja 2019. - 13:43

Ako ste jedan od onih, pardon - jedan od nas koji smo tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana pretjerali (blago rečeno) s masnom (narodski: kripnom) i slatkom hranom i popili više negoli vam je trebalo, vrijeme je da odmorimo tijelo. Ozdravimo ga. Očistimo.

S mišlju kako nam je barem duša na mistu, obišli smo splitski pazarić na Plokitama u potrazi za namirnicama koje nam mogu pomoći u toj svojevrsnoj detoksikaciji.

A rekuperat se, znaju dobro naši stari, može samo onim što je spremljeno na lešo.

- Blitva, može i kupus - pokazuje nam zeleno blago iz svoje Karakašice Blaženka Mijić, dok uz sina Josipa i nevjestu Mariju skriva ruke od udara bure. Bura na Plokitama ne oprašta.

- Marija i Josip, znan šta si promislila, ali nam se malena zove Jelena, odmah je preduhitrio p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:12