Dalmacija Split

CILJANE PORUKE I DEMANTIJI

Banovina raspisala poziv za unosan posao: savjetniku za Kopilicu gotovo 250.000 kuna; Natječaj traje još samo tjedan dana, evo što se traži

CILJANE PORUKE I DEMANTIJI

Gradska uprava raspisala je javni poziv kojim traži tvrtku koja će do kraja ove godine nuditi usluge savjetovanja u odnosima s javnošću kad je u pitanju projekt nazvan "Masterplan studija urbane regeneracije Splita – razvoj Kopilice i Istočne obale".

Procijenjena vrijednost nabave je oko 244 tisuće kuna, a rok za dostavu ponuda zainteresiranih partnera je kratak, tek do 23. siječnja u 10 sati, dok će se najbolji natjecatelj odabrati po najnižoj cijeni, ali i prema kriteriju prethodnog iskustva koje će činiti čak 80 posto ukupne ocjene.

Odabranu tvrtku čeka ozbiljan posao, jer rok za izradu Komunikacijskog plana za 2019. godinu traje 30 dana od potpisivanja ugovora s Banovinom, a prethodit će mu istraživanje ciljanih skupina (uz partnere i stručnjake, uvršteno je i lokalno stanovništvo) o tome kakva je trenutna percepcija i informiranost o ovom projektu.

Uz kreiranje i plasiranja ciljanih poruka javnosti, predviđa se i mogućnost pripremanja demantija i savjetovanja Grada u kriznim situacijama, kao i priprema govora te edukacija o javnoj komunikaciji za zaposlenike lokalne uprave koji će "nositi" projekt Masterplana.

Treba napomenuti kako u pitanju nije projekt privremenog kolodvora u Kopilici, na koji i struka i oporba imaju brojne zamjerke, već o studiji koju financira Europska banka za obnovu i razvoj, a trebala bi poslužiti kao podloga za promjenu planske dokumentacije, te na taj način, kako je bilo najavljeno, otvoriti prostor novim investicijama i razvoju Splita.

Konačni dokument, koji će sudeći i po ovom postupku biti predstavljen javnosti do kraja godine, trebao bi ponuditi odgovore na pitanja što s Istočnom obalom, Kopilicom, željeznicom, mini metroom, mostom radnog naziva "Sveti Duje" od Stinica do Kaštela, te na koji način se postaviti prema razvoju trajektne luke.

Tek potom uslijedit će teži dio, razrada samog Masterplana i promjena prostorno-planske dokumentacije.

Naslovnica Split