Dalmacija Split

izbjegnite 'čestitke'

Splitska prometna policija u specifičnoj akciji: mnogi vozači ovu lošu naviku usvajaju čim polože vozački ispit, sutra bi ih to moglo skupo koštati

 izbjegnite 'čestitke'

Ako ste jedan od onih koji smatraju da vozači oko vas nemaju razloga znati kuda vi idete, sutra bi zbog toga mogli dobiti "čestitku" od prometnih policajaca.

Naime, od 10 do 14 sati, na prometnicama cijele Splitsko-dalmatinske županije provodit će se preventivno-represivna akcija prema vozačima koji čine prekršaj "nedavanje pokazivača smjera".

- Praćenjem stanja u prometu zapaženo je da jedan dio prekršaja u prometu je činjenje spomenutoga prekršaja koji ima za posljedicu lakšu ili težu prometnu nesreću.

Samo nedavanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza ili dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova - navode iz policije te sve sudionike u prometu podsjećaju na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i da se pridržavaju prometnih propisa kako bi odgovornim ponašanjem doprinijeli povećanje razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Nažalost, jedna od prvih loših navika koje vozači steknu nakon polaganja ispita upravo je prestanak korištenja "žmigavca", a sada je idealna prilika da ponovo počnete upotrebljavati prekidač koja se nalazi s lijeve strane volana.

Naslovnica Split