Dalmacija Split

čeka se ponuda

Ulaz u OŠ Spinut opasan je za prolaz! Sa stare zgrade otpao komad žbuke, hitno se kreće u sanaciju, učenici i djelatnici do daljnjeg će ulaziti sa sjeverne strane

čeka se ponuda

Učenici i djelatnici OŠ Spinut do daljnjega koriste sjeverni ulaz u zgradu u Teslinoj 12 jer je južna strana opasna za prolaz zbog otpadanja žbuke sa stropa.

Kako nam je potvrdila ravnateljica škole Sanja Čagalj, još u srijedu otpao je komad žbuke s vanjskog dijela ulaza u školu, te je ona odmah zatvorila ulazna vrata stavivši upozorenja, te obavijestila Grad Split pod čijom nadležnošću su i sve splitske osnovne škole.

- Evo baš čekam ponude potencijalnih izvođača, te Grad kako bismo što prije krenuli sa sanacijom stropa. Vjerujem da će sve to biti gotovo unutar dva tjedna, a u međuvremenu se koristi ulaz sa sjeverne strane s igrališta. Iako se na pogled ne čini veliki problem sa stropom, bolje zatvoriti prolaz nego riskirati da se nekom nešto ne dogodi. Stara je to zgrada, sagrađena još 1938. godine, a značajnija obnova je bila davno. Sada ovaj dio koristi samo naša škola - kaže ravnateljica.

U ovoj školi nedavno su uređeni sanitarni čvorovi u prizemlju, no riječ je o staroj zgradi koja bi trebala detaljnu obnovu. Dodaje kao o cijeloj zgradi koju koristi više subjekata poput fakulteta i gimnazija, te osnovne škole, odlučuju zajednički Grad, Županija i Sveučilište. Tako da bi priča oko cjelovite obnove zgradem krovišta i uređenja fasade trebala ići u međusobnom dogovoru svih skupa.

 

Naslovnica Split