StoryEditorOCM
Dalmacijaod thompsona do cajki

'Pukni puško, poludit ću, nema drage, ostarit ću...': splitski maturanti uz puno alkohola slave zadnji dan nastave, donosimo atmosferu iz grada

Piše Ana Franić
22. svibnja 2019. - 13:42
maturanti_split13-220519

Splitski maturanti od ranog jutro slave zadnji dan u školskih klupama. Okupili su se u dvorištima i ispred škola, a kako kažu mješaju im se osjećaji sreće i tuge.

- Sretan sam šta nema više škole, ali tužan jer će nam se ekipa rasuti na sve strane. Kako dalje, dovikuje nam jedan od maturanata u Teslinoj ulici.

Na Spinutu gdje se nalazi nekoliko srednjih škola, atmosfera je bila uzavrela. Pjesma se čula na svakom kantunu. Domišljati maturanti donijeli su i zvučnike kako bi žestoki ritam što dalje odjekivao, a nema proslave i bez nekoliko harmonikaša. Alokohol se lijevao u litrama, a bijeli pod i prašnjave glave bile su nam znak da smo taman izbjegli borbu brašnom.

- Nismo se na vrijeme sitili iznajmit kuću za tulum, ali zato ćemo još malo biti ispred škole, pa u kafić, pa malo odmora i navečer opet vanka, kazala nam je Karla iz 4.d iz Tehničke prometne škole, smjer zrakoplovni tehničar i nastavila slaviti s ekipom iz razreda.

Samo par metara dalje srećemo Stipu i Gabrijela, maturante iz Tehničke prometne škole, koji uz potporu harmonike pjevaju najveće hitove. Veseli i nasmijani nam govore kako kasnije idu u Kaštela di su sa ekipom iznajmili kuću.
"Lopove" i "Pukni puško" samo su neki od hitova koji su se mogu čuti ispred kvartovskog kafića Blue eyes gdje se okupila vesela ekipa iz Elektrotehničke škole. Velikih planova nemaju, nek se pije i veseli, njima dosta.
Svratili smo i do Marulića i Nazora gdje je u dvorištu DJ koji pušta bezvremenske hitove poput "Prazan stan", "Tek je 12 sati" i slične.

Skače se, slavi i grli, a svako toliko doleti i kilo brašna među neku ekipu. Vade se vodeni pištolji i prava borba počinje.

- Skupa sa ekipom iz Nazora odlučili smo se za DJ-a i to je bia pun pogodak, šta možete i sami vidjeti. Muzika je do 4 isprid škole, a onda odmor. Večeras ne idemo nigdi, sutra je nastavak tuluma u iznajmljenoj kući, objašnjava nam Matej iz 4.e iz Marulića.

Zabava se nastavlja po cijelom gradu i okolici do kasnih večernjih sati, a mi se samo nadamo da će biti pametni i paziti s alkoholom kako im današnji dan ne bi ostao u ružnom sjećanju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 18:49