StoryEditorOCM
Dalmacijaeto nam sezone

Split je krcat k'o šipak, đir po centru grada postaje nemoguća misija; Tko je faca nek' proba proći kroz Zlatna vrata...

Piše PSD
7. lipnja 2019. - 16:10

Iako je do jučer neuobičajeno hladno i kišno vrijeme za ovo doba godine odgodilo sezonu u većini domaćih turističkih destinacija, jedan đir po centru grada dovoljan je za shvatiti kako turiste nepovoljne vremenske prilike nisu spriječile da dođu u Split.

Grad je krcat kao šipak, šetnja ulicama pretvara se u pravi slalom, a pravi je izazov u jutrošnjem điru po gradu bio prolazak kroz Zlatna vrata.

Gužvu u gradu svakako objašnjavaju i najnoviji podaci TripAdvisora, prema čijem je istraživanju Hrvatska na vrhu popisa zemalja s ostvarenim najvećim porastom pretraživanja i popularnosti u prva četiri mjeseca ove godine, od 27 posto, dok su gradovi Dubrovnik i Split na prvom i drugom mjestu po tom kriteriju.

Svi pretražuju Split i Dubrovnik! Hrvatska na TripAdvisoru među zemljama s najvećim rastom popularnosti, naša dva grada na 1. i 2. mjestu ljestvice

Splitu je tako ove godine popularnost na TripAdvisoru porasla čak za 41 posto, a dok turistički djelatnici zadovoljno trljaju ruke, na gradskim ulicama nije teško prepoznati 'domaći svit', već pomalo umoran od gužvi i prilično grintav dok se u obavljanju dnevnih obveza u centru grada mora probijati kroz horde turista.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:00