StoryEditorOCM
Splitpark-šuma polako nestaje

Sprema li nam se puzajuća gradnja na Marjanu i hoće li ostati išta od šume?! Dok se uništavaju stabla zbog potkornjaka, privatni vlasnici dobili dozvolu za krčenje na svojim parcelama; Planiraju li baš svi uzgoj blitve i kapule?

13. lipnja 2019. - 17:21
marjan00

Dok se na sjevernoj strani Marjana vodi teški boj protiv potkornjaka, dotle se privatni vlasnici spremaju ukloniti dio šume na južnim padinama.

Za razliku od šume na sjevernoj strani koja je stara oko sto godina u prosjeku, na južnim obroncima je ona znatno vitalnija i nije zaražena potkornjakom, ali ljudski interesi žele je iskrčiti. Barem, onoliko koliko im pođe za rukom.

Naime, u postupku javne rasprave za Program gospodarenja marjanskom šumom javili su se privatni vlasnici i zatražili da se njihove parcele, koje su u katastru upisane kao poljoprivredna zemljišta, a obrasle su šumom, izdvoje iz tog programa.

I, upalilo im je. Izrađivači Programa gospodarenja, firma "Oikon", im je izišla u susret. Na zahtjev privatnih vlasnika iz Prijedloga Programa gospodarenja marjanskom š...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:21