Dalmacija Split

konačna statistika

Na Ultri droge k'o u priči: policija objavila koliko je oduzela kokaina, ecstasyja, speeda, ketamina, 'trave'... Ukupan iznos naplaćenih kazni je šokantan

konačna statistika

Tijekom trajanja javnog okupljanja "Ultra Europe 2019“, od 12. do 15.srpnja 2019.godine na području održavanja javnog okupljanja nisu zabilježeni negativni značajniji događaji, odnosno narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanje osoba i oštećenja imovine.

Tijekom tri dana trajanja festivala privedene su ukupno 352 osobe, od čega 255 stranih i 97 hrvatskih državljana, i to većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom trajanja festivala 8 osoba je kriminalistički obrađeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

-  Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 716 komada ecstasyja, 1593,08 grama marihuane, 29 tableta i 30 grama MDMA, 57 grama kokaina, 8.75 grama hašiša i 13.09 grama speeda, 50 grama ketamina - kažu u policiji.

Suma naplaćenih kazni je pozamašna - ukupno je naplaćeno čak milijun kuna!

Glavno jelo brojnih partijanera na Ultri su stimulansi, a kao prilog ide marihuana; Planove im kvare policajci u civilu, evo kako 'operiraju' prikriveni inspektori

Britanci uz ecstasy i MDMA kraj Parka mladeži dilali i ketamin: evo gdje su skrivali 'veterinarski anestetik' i kako ta droga djeluje​

- pvoljno stanje sigurnosti prije, za vrijeme i tijekom trajanja festivala, rezultat je višemjesečne pripreme za navedeni događaj, koja se intenzivirala kako se približavao dan održavanja javnog okupljanja, uz angažman većeg broja policijskih službenika, posebice uoči i tijekom trajanja festivala. Tijekom pripreme osiguranja, održani su radni sastanci s predstavnicima organizatora, Grada Splita, žurnih službi i ostalih subjekata koji su u direktnoj ili indirektnoj vezi s održavanjem festivala i pružanjem usluga posjetiteljima. Pravovremeno je ostvarena suradnja s građanima koji žive u neposrednoj blizini, radi uspostavljanja direktnog kontakta s policijom u slučaju bilo kakve potrebe žurne intervencije - dodaju u splitskoj policiji.

Svake večeri tijekom trajanja festivala oko 250 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja, te na čitavom području centra Grada Splita u cilju osiguranja javnog okupljanja, ali i održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, prevencije prekršaja i kaznenih djela.

Obzirom na blizinu prometnica koje okružuju sportski kompleks Park mladeži bili smo maksimalno angažirani u nadzoru prometa posebno usmjereni na zaštitu svih sudionika u prometu, posebno pješaka i to u vrijeme dolaska na javno okupljanje i odlaska u ranim jutarnjim satima. Unatoč intenzivnom pješačkom prometu, posebno u vrijeme dolaska na javno okupljanje i odlaska u ranim jutarnjim satima, nismo zatvarali prometnice već su policijski službeni na trenu bili maksimalno angažirani i kontrolirali su kretanje velikog broja pješaka i vozila. Prometna policajci bili su angažirani tijekom čitavog dana, a tijekom večeri posebno su bili usmjereni na nadzor intenzivnog pješačkog prometa.

- Želimo istaknuti kako su građani posebno vozači svojim ponašanjem, prateći smjernice policije vezane uz prometovanje ovim dijelom grada ( korištenje alternativnih pravaca, povećan oprez, smanjenje brzine) i slijedeći upute policijskih službenika na terenu, doprinijeli da stanje u prometu u ovom dijelu grada bude na zadovoljavajućoj razini i bez većih zastoja - zaključuju u PU splitsko-dalmtinskoj.

Naslovnica Split