Dalmacija Split

zastoji na sve strane

Prometni kolaps zbog nesreće u Splitu: zakrčeni prilazi gradu, kolone duge i do četiri kilometra, gužva je sve veća; Putnici autobusom iz Kaštela putuju već sat vremena, još nisu ni blizu...

 zastoji na sve strane

Nakon jutrošnje teške prometne nesreće koja se dogodila na Ulici Zbora narodne garde u smjeru Splita, kolona automobila svake minute je sve veća.

Kako su nam javljali čitatelji, još jutros kolone su bile nepodnošljive, a situacija se ni sada, gotovo dva sata nakon prometne nesreće, nije poboljšala.

Teška prometna nesreća u Splitu: u sudaru autobusa i dva automobila ozlijeđena jedna osoba, jedno vozilo potpuno smrskano; Nastao kaos na brzoj cesti, kolona seže sve do Dugopolja, zakrčene sve ceste oko Solina

Zastoj iz smjera Splita prema Solinu dugačak je gotovo dva i pol kilometra.

Kolona automobila na brzoj cesti iz smjera Dugopolja duga je oko četiri kilometra, a starom Kliškom cestom auti se lagano kreću prema centru Solina u koloni dugoj gotovo dva kilometra.

Ako ste mislili da ćete bolje proći ako se prema Splitu uputite Solinskom cestom - prevarili ste se. U oba smjera kolona se kreće iznimno sporo i dugačka je nešto manje od tri kilometra.

Situacija nije bolja niti iz smjera Kaštela gdje zastoji kreću na brzoj cesti nakon Kaštel Sućurca, točnije pokraj trgovine "Metro". Kolona je duga točno tri kilometra.

Iz policijske uprave Splitsko-dalmatinske obavijestili su nas da je u 12 sati pušten promet na sva tri kolnička traka gdje se jutros dogodila nesreća.

- Policijski službenici su raspoređeni na području Solina, odnosno na Širini, kako bi se regulirale gužve koje stižu iz smjera Kaštela. U Splitu su službenici smješteni na križanju ulice Domovinskog rata i Zbora narodne garde. Zaista su se stvorile velike gužve, no trebat će vremena dok se situacija na terenu normalizira - kazala je glasnogovornica Antonela Lolić.

Zastoj je poremetio i autobusne linije pa je autobus iz Trogira (broj 37) koji je krenuo u 11.10 sati trenutno u Dujmovači. Putnici koji su krenuli iz Kaštel Sućurca javljaju nam da se voze već više od sat vremena, a nisu ni blizu Splita.

'Na Ulici Zbora narodne garde iz smjera Solina prema Splitu došlo je do sudara dvaju automobila i autobusa, koji je dodatno ‘začepio’ ovu dionicu ceste.'

Sukladno prometnim zastojima naše linije otežano prometuju. Ovim putem molimo sve putnike za strpljenje i razumijevanje.

Putnicima iz Zrakoplovne luke preporučujemo integriranu liniju (autobus-vlak) preko Kaštel Starog, poručuju iz splitskog 'Prometa' putem svoje Facebook stranice.

Zato, ako ne morate, ne krećite na put, a ako ste već zapeli, naoružajte se strpljenjem.

Naslovnica Split