StoryEditorOCM
Dalmacijasve do danas...

Jedini je preživio veliku čistku bagera na Žnjanu, no nakon teksta u 'Slobodnoj' kafić Cox od danas više ne radi; Vlasnik poručuje: Ne zatvaramo, napišite da prelijevamo iz šupljeg u prazno

Piše A. F.
17. rujna 2019. - 20:57

Samo četiri dana nakon što je na stranicama Slobodne Dalmacije objavljen tekst po naslovom Tko štiti kafić 'Cox'? Jedini je preživio veliku bagersku čistku, a sad smo otkrili i da je dobio 'papire' na temelju 'Stella Marisa' koji je srušen godinu dana ranije?! Gazda vrti pare i šalje nam poruke..., popularni kafić je, izgleda, konačno prisiljen zatvoriti.

Vrata kafića od jutra su zatvorena za goste, a u popodnevnim satima na licu mjesta smo zatekli radnike koji uklanjaju staklene stijenke s objekta, dok su sve stolice uredno složene sastrane.

Radnici koje smo zatekli na terenu za dodatne informacije uputili su nas na vlasnika objekta Draga Ercegovića koji nam je na pitanje je li istina sa se objekt zatvara i zašto kazao:

- Nije, preuređujemo. Slobodno napišite da prelijevamo iz šupljeg u prazno.

Podsjetimo, 'Cox' je ostao jedini neporušeni objekt u studenom 2017. godine kada su bageri 'pomeli' sve okolne kafiće na Žnjanu, a ostao je pošteđen na temelju odluke Upravnog suda u Splitu koji je svojom odlukom odgodio izvršenje rušenja i to nakon što je Ercegovićeva trvtka "Zlatna vala" tražila odgodu izvršenja rješenja navodeći da bi za njih "nastala nepopravljiva šteta".

Posebno je zanimljiva činjenica da je isti kafić dozvolu za otvorenje 2015. godine na temelju nekadašnjeg objekta 'Stella Maris' koji je srušen godinu dana ranije, a novi objekt Ercegović je počeo graditi čak pet mjeseci prije potpisivanja ugovora s Gradom o korištenju plažnog objekta.

Nadalje, u rješenju Ministarstva turizma iz lipnja 2016. godine, u čijem smo posjedu, stoji da spomenuti objekt nije posjedovao koncesiju za korištenje pomorskog dobra za 2016. i 2017. godinu te će zbog toga "inspekcija žurno pokrenuti postupak kod županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo u Splitu", a prije više od godinu i pol turistički inspektor Nikola Škember zatražio je ukidanje minimalnih tehničkih uvjeta iz listopada 2015. godine te je naglasio kako “‘Zlatna vala’ nema valjan dokaz o pravu korištenja poslovnim prostorom u kojem obavlja ugostiteljsku djelatnost”.

'Coxu' je 31. kolovoza 2018. ukinuto rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima iz 2015. godine, no unatoč svemu kafić je čitavo vrijeme neometano radio, sve do danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:49