Dalmacija Zadar

Znanost i religija

Ovakvo predavanje nisu očekivali: CSI inspektor zadarskim studentima govorio o - Isusovom uskrsnuću!

Znanost i religija

Dugogodišnji voditelj CSI ekipe, inspektor Jeff Branyon, održao je gostujuće predavanje o svom poslu zadarskim studentima u Studentskom klubu Božo Lerotić.

Predavanje je izazvalo poprilično zanimanje javnosti, a inspektor je govorio o temama kao što su prostrjelne rane, otisci prstiju, DNK analize, napadi na policajce, analize krvi te serijskim ubojice, piše Zadarski list.

No iako je riječ o zanimljivoj tematici samoj po sebi, studente je vjerojatno najviše iznenadio Branyonov odgovor na pitanje tko je napravio prvu analizu krvi u povijesti.

Iako su neki nagađali da je riječ o starim Grcima, njegov odgovor većina vjerojatno nije očekivala.

- Sjećate se kad je Kajin ubio Abela i kad ga je Bog upitao - gdje ti je brat? Kajin je odgovorio - nisam ja čuvar brata svoga, a Bog mu je rekao - Krv brata tvoga iz zemlje meni viče. Možemo stoga zaključiti kako je Bog bio prvi CSI istražitelj -  rekao je Branyon te nastavio u religioznom tonu, upitavši se kako bi ekipa za očevid obradila raspeće Isusa Krista i uskrsnuće iz groba.

Zaključio je da je kao CSI inspektor svjedočio brojnim strašnim prizorima koje nije moguće zabraviti te da zbog toga 'na kraju dana moram znati i vjerovati da postoji nešto više, a to je da je Isus Krist uskrsnuo'.

Naslovnica Zadar