StoryEditorOCM
DalmacijaS mora i iz zraka

Potraga za tragično stradalim pilotom kanadera ušla u 12. dan, tijela nema nigdje: 'Pronašli smo jednu tenisicu, to je sve za sada. Očajni smo...'

12. studenog 2017. - 09:30

Jedna tenisica, to je sve za sada. Očajni smo... – kratko je jučer ujutro izustio čovjek koji sudjeluje u potrazi za nestalim pilotom kanadera Stjepanom Radonićem.

Pronađena tenisica dala je nadu da bi najsveobuhvatnija potraga koja je ikada provedena na zadarskom području ipak mogla dati rezultata i da će tijelo čovjeka kojega svi pamte samo po dobru ipak biti pronađeno.

Kako smo izvještavali, nestanak 45-godišnjeg Stjepana Radonića prijavljen je 30. listopada u poslijepodnevnim satima, a nepuni sat nakon toga policija je dobila dojavu da je muška osoba na Masleničkom mostu, popevši se na ogradu, oduzela sebi život pucnjem iz vatrenog oružja, te se survala u more.

S mora i iz zraka

Potraga je počela odmah ujutro idućega dana i nije prekinuta do danas. Upravo jučer organizirana je posebno opsežna i intenzivna potraga, u kojoj su sudjelovala dva policijska plovila s posadama, deset pripadnika HGSS-a s tri gumenjaka i jednim jet-ski plovilom, te s tri potražna psa, avion pilatus, lokalni ribari s brodicama...

– Od nestanka osobe potraga ni jednog dana nije bila obustavljena. Svaki dan od devet ujutro pa do mraka pretražuje se područje Novigradskog mora, Novskog ždrila i Velebitskog kanala, a u danima vikenda potragu intenziviramo, prošle nedjelje se 80 ribarskih brodica priključilo potrazi – kaže glasnogovornik Policijske uprave zadarske Elis Žodan.

Policija službeno nije potvrdila da pronađena tenisica pripada nestaloj osobi, iako opisom odgovara obući koju je Stjepan Radonić imao na sebi u trenutku kada se dogodila tragedija. Tenisica je pronađena uz sjevernu obalu Velebitskog kanala, na potezu prema Starigradu, kod mjesta Seline.

Prema opisu koji je ranije dala policija, Stjepan Radonić bio je odjeven u trenirku marke Adidas, tamnoplave boje sa svijetloplavim rukavima i dijelom prednjice, a na nogama je imao crne tenisice iste marke.

– Pretražujemo područje Novigradskog mora, Novskog ždrila i Velebitskog kanala. Osim plovila, cijelo područje nadzire se i iz zraka. Osim toga, velika potraga traje i na priobalju, uz Velebitski kanal, sa sjeverne strane sve do Karlobaga, a s južne do Paških vrata – rekao nam je u subotu Elis Žodan.

Imao je samo 45 godina

– Molimo stanovnike s toga područja da policiji dojave bilo koji detalj koji bi pomogao u potrazi – istaknuo je Žodan.

"Izgubili smo jednog od najboljih", rekao nam je nedavno djelatnik MORH-a, koji nam je i u subotu kazao da svaki sudionik potrage daje sve od sebe kako bi pronašli tijelo.

Tuga među kolegama je velika, jer Radonić nije bio samo vrstan pilot, nego i dobar, susretljiv čovjek, pouzdan prijatelj. U njegovu rodnom Splitu, te u Zadru, gdje je živio s obitelji, nada u rezultate potrage je velika. Jednako su teška i traganja za odgovorima zašto je tako sjajan čovjek i odličan pilot, nekadašnji odvažni branitelj Dubrovnika u uniformi 9. bojne HOS-a, odlučio okončati svoj život.

Imao je samo 45 godina i, kako nam je rekao njegov kolega, shrvan tugom: "Zašto se nije obratio bilo kome od nas, što je nosio na duši da bol nije mogao podijeliti? To će me progoniti zauvijek..."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 20:07