Dalmacija Zadar

nema više striptiza

Pacijenti se više ne moraju skidati goli pred svima: konačno stigli paravani na fizikalnu terapiju

nema više striptiza

– Problem paravana je riješen. Više ne postoji!

Kazao nam je u utorak dr. Neven Birkić, voditelj Odjela za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju zadarske bolnice, nakon što je do nas došla informacija da su, šest mjeseci nakon otvaranja novih prostora u zgradi Poliklinike, konačno stigli paravani za zaštitu privatnosti pacijenata.

Sramota u novoj Poliklinici: 'Došla sam na terapiju i sestra mi govori da se moram skinuti. Tu, ispred svih, gola, gdje me svi vide jer cijeli odjel nema paravan!'; Iz bolnice se pravdaju i mole za strpljenje

Dr. Birkić nije nam htio reći koliko je točno paravana stiglo, navodno oko 40, ali potvrdio nam je da je isporučena narudžba preko javne nabave koja je nekoliko mjeseci bila blokirana zbog žalbe nezadovoljnih sudionika natječaja.

– Više nema drame ni problema na odjelu. Sada je sve kako treba biti – dodao je dr. Birkić, aludirajući na pritužbe pacijenata o kojima smo pisali da na Odjelu fizikalne medicine od početka rada u novim prostorijama nisu imali paravane koji bi ih odijelili od drugih pacijenata tijekom dobivanja terapije.

Zbog toga su se osjećali poniženo i degradirano jer su bili primorani "izvoditi striptiz" pred drugim pacijentima i medicinskim djelatnicima, što je svima stvaralo nepotreban dodatni stres i nelagodu.

Sada je, eto, i taj problem riješen, na korist korisnika i cijelog odjela, pa se nadamo da više neće biti pacijenata spremnih na odustajanje od terapije zbog uvjeta koji su bili, kako su isticali, ispod razine ljudskog dostojanstva.
 

Naslovnica Zadar