Dalmacija Zadar

šteta od pola milijuna kuna

Zadranin koji je razbio Pozdrav Suncu zadržan na Psihijatriji, prijeti mu do pet godina zatvora!; Počela zamjena uništenih ploča

šteta od pola milijuna kuna

Nakon privođenja 25-godišnjeg T.K. koji je na Pozdravu suncu u četvrtak razbio čak 38 staklenih ploča, Zadraninu je pružena liječnička pomoć, te je zadržan na liječenju na Odjelu psihijatrije zadarske Opće bolnice, javlja Zadarski.hr.

Iz PU zadarske nam govore kako se nad 25-godišnjakom treba, nakon završetka liječenja, provesti kriminalističko istraživanje, nakon čega će se uz kaznenu prijavu “za oštećenje tuđe stvari” privesti pritvorskom nadzorniku, a potom i na ispitavanje kod državnog odvjetnika I suca nadležnog suda.

Mladiću koji je metalnim slivnikom za vodu razbijao poznatu zadarsku instalaciju prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

U petak ujutro započela je zamjena šest najoštećenijih ploča na Pozdravu suncu koje je u četvrtak oko 13 sati razbio 25-godišnji T.K. Iz gradskog odjela za komunalne djelatnosti rekli kako na lageru imaju šest takvih ploča te će se njima zamijeniti one koje su najviše oštećene u vandalskom činu 25-godišnjaka. 

Radove na zamjeni ploča obavlja zadarska tvrta Trisitor u vlasništvu Mladena Končurata koja je u ožujku ove godine dovršila veliku rekonstrukciju električnih instalacija na Podravu suncu vrijednu četiri milijuna kuna, piše Zadarski.hr.

Pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Zadra, Robertino Dujela u četvrtak je za medije kazao kako se nada da će kompletna zamjena razbivenih ploča na poznatoj zadarskoj instalaciji biti napravljena unutar mjesec dana.

Zadranin T.K. Staklene ploče na Pozdravu sunca razbio je metalnim slivnikom za vodu kojeg je navodno ukrao s obližnjeg rotora koji se nalazi pokraj poznate zadarske instalacije.

Svaka staklena ploča košta 14 tisuća kuna bez PDV-a. Time se trošak obnove isključivo 38 ploča koje je 25-godišnjak razbio penje preko pola milijuna kuna.

Naslovnica Zadar